Zwarte diamant (e-book) Salvatore Di Rosa, Raf Sauviller
E-book
ISBN 978-94-6131-321-8
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Smokkel, fraude en belastingontduiking zijn al decennia schering en inslag in de diamantbranche in Antwerpen. De diamantairs in de ‘Square Mile’ leven in een vacuüm, in een sociale en justitiële bubbel, die mee in stand gehouden wordt door welwillende politici en magistraten. De meest recente reeks schandalen rond diamantreus Omega Diamonds, waardetransporteur Monstrey Worldwide Services en de Zwitserse rekeningen bij grootbank HSBC bewijst dat het einde nog lang niet in zicht is. Telkens weer pogen diamanthandelaars justitie en fiscus om de tuin te leiden met nieuwe fraudeconstructies en alternatieve smokkelroutes. En als ze de wet niet kunnen omzeilen, buigen ze die wel om in hun voordeel door politici regelgeving op maat te laten schrijven.

In Zwarte diamant lichten Raf Sauviller en Salvatore Di Rosa het doek van deze en andere onverkwikkelijke zaken, die zich wereldwijd vertakken van de Antwerpse diamantbranche tot de in geheimhouding gehulde diamanttoren van Dubai.

Voor de goede orde willen we hierbij aangeven dat alle vermeldingen in dit boek op blz. 67-69 de heer Francis Vets betreffen, en niet Frank Vets. Voor wie beide heren kent was dit wel meteen duidelijk.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Raf Sauviller, Salvatore Di Rosa
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-321-8
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum3 aug. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies