Welkom aan boord Katrien Steyaert
Paperback
ISBN 978-94-6131-478-9
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Aan boord van een vliegtuig maakt het cabinepersoneel absurde, ontroerende, gevaarlijke, ergerlijke en grappige situaties mee. In Welkom aan boord doen meer dan vijfentwintig Belgische stewardessen en stewards tussen 25 en 88 jaar oud een boekje open over hun beroep.

Ze halen herinneringen op aan de glorie en de beproevingen van de begindagen, mijmeren over wat daar vandaag van overblijft en vertellen openhartig over leven en dood aan boord, esthetische commissies en de strijd voor hun rechten, over de veranderde verhouding met monsieur le commandant, over de evolutie van de passagiers door de jaren heen en over collegialiteit en veiligheid.

Maar ook amoureuze verwikkelingen en smokkelpraktijken, hun luxueuze verblijven op verre bestemmingen, hun opleiding en terugkerende examens komen aan bod. En vooral: de blijvende passie voor hun job. Dit boek, rijkelijk geïllustreerd met foto’s uit persoonlijke archieven, biedt een blik achter de schermen van een vak dat al meer dan zeventig jaar tot de verbeelding spreekt.

Over de auteur

Over de auteur

Katrien Steyaert (1982) is freelance journaliste. Ze schrijft interviews en culturele reportages voor onder andere De Standaard, Knack Weekend en de universiteit van Leuven. Website: www.katriensteyaert.be
Details

Extra informatie

Auteur(s)Katrien Steyaert
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-478-9
Cover typePaperback
Formaat17 x 24
Aantal pagina's236
Publicatiedatum1 jun. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies