Help! Mijn kind leeft online

Stefaan Lammertyn, Lieve Swinnen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6131-623-3
Help! Mijn kind leeft online Stefaan Lammertyn, Lieve Swinnen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6131-623-3
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

De nieuwe media – Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp – overrompelen ons. Wie wil, kan altijd en overal in verbinding zijn met anderen. ‘Wijsheid’ ligt één muisklik van je verwijderd en winkels zijn dichterbij dan de straathoek. Vervelen lijkt haast niet meer mogelijk.

Maar de balans slaat stilaan door. Kinderen worden met massa’s informatie geconfronteerd die ze moeten verwerken. Mensen liken maar praten niet, gamen is een manier geworden om uit de ‘echte’ wereld te ontsnappen. Sociale media beginnen de kinderen van nu langzaamaan te overheersen. Hoe ga je daar als ouder mee om? En hoe zet je je kind op pad naar een gezond socialemediagebruik?

In #Help! Mijn kind leeft online houden Lieve Swinnen en Stefaan Lammertyn het basic, zodat niet alleen diehards, maar ook dummy’s aan de slag kunnen. Lieve en Stefaan brengen ieder hun professionele leefwereld in dit boek en mixen kennis over media en opvoeden in een gezonde cocktail.

 

Over de auteurs

Over de auteurs

Lieve Swinnen is kinderpsychiater. Ze publiceerde eerder Onze stierenvechter (2002) over haar ervaringen als arts én moeder toen bij haar zoon leukemie vastgesteld werd. In Je kind op de sofa (2004) beschreef ze de dagelijkse praktijk van de kinderpsychiater. Opvoeden doe je elke dag verscheen eerder als scheurkalender en in (geen) goesting?! (2015) hielp ze ouders bij het motiveren van hun kinderen.


Stefaan Lammertyn is social media evangelist. Met zijn onlinecommunicatiebedrijf Pixular begeleidt hij kmo’s en institutionelen op het vlak van social media. Hij schreef reeds eerder twee boeken over social media, geeft trainingen over social media en is een veelgevraagd spreker. Daarnaast is Stefaan vader van twee tieners en ziet hij van dichtbij hoe kinderen omgaan met nieuwe media. 

Details

Extra informatie

Auteur(s)Lieve Swinnen, Stefaan Lammertyn
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-623-3
Gewicht1g
Cover typePaperback met flappen
Formaat14,5 x 21,5
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum7 sep. 2017

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies