Win 'VRIEND' voor de hele klas

25-01-2017

Elk jaar worden meer dan 30.000 kinderen en jongeren ernstig gepest. Initiatieven zoals KiVa, het eerste wetenschappelijk onderbouwde antipestprogramma waarmee Vlaamse basisscholen aan de slag kunnen gaan, en de Vlaamse Week tegen Pesten zetten zich in voor een samenleving waarin iedereen zijn plaats heeft en pesten geen kans maakt. Om actie te ondernemen tegen pesten, is het heel belangrijk dat er in de klas en op school wordt gewerkt aan een positieve sfeer en een gevoel van verbondenheid.

VRIEND gezocht – verloren – gevonden (6+) van Eef Rombaut en Emma Thyssen is een meeslepend, pakkend boek over vriendschap en pesten. Eenzame Dino is wanhopig op zoek naar een vriend. Hij wordt beste maatjes met trouwe Kikker. Maar dan krijgt Dino de kans om populair te worden. Al snel botst hij tegen de grenzen van vriendschap, pesten en jezelf blijven.

Hoe blijven jullie in de klas gele, dikke, kleine, groene en gelukkige vrienden zoals Kikker en Dino? Wat doet jullie klas om op te boksen tegen het monster dat pesten heet? Laat het ons weten door jullie foto, filmpje of (foto van een) tekening met het antwoord op die vraag te mailen naar wedstrijd@vanhalewyck.be of te verzenden naar Van Halewyck, wedstrijd VRIEND, Bikschotelaan 230 bus 9, 2140 Borgerhout. Inzendingen mogen ook vrijblijvend gedeeld worden met #wedstrijdvriendboek. Weten jullie niet goed waar te beginnen? Download dan de bijbehorende poster en ga daarmee aan de slag.

De meest originele inzending wordt door Van Halewyck beloond met een exemplaar van VRIEND gezocht – verloren – gevonden van Eef Rombaut en Emma Thyssen voor elke leerling van de klas (met een maximum van 30 exemplaren). De winnende klas wordt bekendgemaakt op 24 februari 2017, de laatste dag van de Vlaamse Week tegen Pesten.

 

Lees hier het wedstrijdreglement. 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies