Wat eten we vanavond? Zalm met broccolipestopasta

11-07-2018

Zalm met broccolipestopasta

Niets zo lekker als zelfgemaakte pesto! En echt waar, het is helemaal niet moeilijk.
Fantastisch om te combineren met zalm en wat pasta.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten

Voor 4 personen

INGREDIËNTEN
300 g volkorenpasta
1 tuinkruidenbouillonblokje
(vetarm)
250 g broccoli (mag meer zijn)
3 el pijnboompitten
600 g zalmhaasjes
1 teentje look (geperst)
1 citroen
30 g geraspte parmezaan
5 el olijfolie
Peper en zout


INSTRUCTIES
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng nog een pot water aan de kook met het
tuinkruidenbouillonblokje en kook de broccoli hierin
beetgaar (ongeveer 3 minuten). Houd het kookvocht bij.
Doe de broccoli samen met wat k ookvocht, de look en de
pijnboompitten in de blender en hak fijn (afhankelijk van je
voorkeur kan dit ook heel grof).
Zet de grillpan op of verwarm een eetlepel olijfolie in de pan.
Gril of braad de zalm ongeveer 3 minuten aan elke kant
(dan is de vis medium gebakken). Kruid met peper en zout.
Giet de pasta af en voeg de broccolisaus toe. Knijp er, naar eigen
smaak, een citroen over uit. Draai het mengsel een aantal keer
om. Dien op met de zalm en de geraspte kaas.


ZO KAN HET OOK
++ Je kunt de pijnboompitten ook in hun geheel over de pasta
serveren in plaats van ze mee fijn te hakken in de blender.
++ Liever minder pasta? Zorg dan voor extra broccoli.

Nog meer inspiratie?

  Wat eten we vanavond?
 Naar het boek!
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2018 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies