Voorleesweek met Viktor

15-11-2018

Van 17 tot 25 november viert Iedereen Leest de jaarlijkse Voorleesweek. Want elke dag voorlezen loont! Viktor is het nieuwste prentenboek van Jacques & Lise dat kan voorgelezen worden vanaf de kleuterschool, en waar ook leerlingen van het basisonderwijs nog veel aan hebben.

Een doordacht verhaal met illustraties waar je niet op uitgekeken raakt

Viktor verscheen eind augustus en combineert een gedurfd verhaal dat nazindert met sfeervolle, poëtische prenten in hun gekende stijl. Het kleurenpallet is beperkt en de tekst is summier, maar de illustraties wisselen af in composities en perspectieven zodat het verhaal nergens verveelt en nog veel ruimte laat voor de fantasie van lezers en kijkers.

Een prentenboek dat bij verschijnen al twee maal bekroond werd

Jacques & Lise vielen dit jaar maar liefst twee keer in de prijzen op de Global Illustration Awards, ook wel “Oscars van de illustratiewereld” genoemd. Op de Frankfurter Buchmesse werden ze bekroond met een excellence award voor Viktor in de categorie children's book illustration en wonnen ze ook de overkoepelende Grand award voor datzelfde boek.  

“Een van de opvallendste prentenboeken van dit najaar”

Viktor is zowel in woord als beeld een verrassend origineel prentenboek, dat alleen al omwille van zijn ongewone blik op de werkelijkheid meer dan de moeite van het aanschouwen waard is. Een van de opvallendste prentenboeken van dit najaar.” – Jürgen Peeters op MappaLibri

Over Viktor

Viktor is een trotse hobbyjager die er al een tijdje van droomt een cheeta te schieten. Wanneer hij daar eindelijk in slaagt en zijn mooie trofee als een zacht tapijtje onder zijn voeten heeft, krijgt hij plots spijt. De jager bedenkt een gewiekst plan in een poging zijn egoïstische daad recht te zetten, ook al zal hij daar heel wat voor moeten opofferen.

 

Naar het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies