Van Halewyck ontvangt 4 KJV-nominaties

31-05-2017

Op zaterdag 20 mei kwamen alle nominatielezers samen in Antwerpen om nieuwe, gevarieerde en aantrekkelijke leeslijsten samen te stellen voor het leesjaar 2017-2018 van de Kinder- en Jeugdjury.

In totaal werden vier titels van Van Halewyck over de verschillende leeftijdscategorieën weerhouden. In de groep voor de jongste lezers, Groep 1, werd het filosofisch rustboek Ik zie ik zie van Eef Rombaut & Leen Vanbroekhoven genomineerd. Het avontuurlijke verhaal van Stefan Boonen & Tom Schoonooghe, Floris Oudbloed, over een kabeljauw, leugens en de maffia, ontving een nominatie in de categorie voor lezers van 10 tot 12 jaar (Groep 4). Tot slot dingen het historische Nelle, Blankgoud van jubileumvierder Marc de Bel en Vic Falls Missions: Het offer van de Boababhet debuut van Kate Kriske, mee voor de winst in Groep 5 (voor lezers tussen 12 en 14 jaar).

Per leeftijdscategorie werden er 8 boeken geselecteerd. Vanaf september zullen meer dan 7000 juryleden tussen 4 en 16 jaar deze 48 boeken lezen. De volledige nominatielijst is hier te bekijken.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies