Toms boekenclub op de Strafste School 2019

08-05-2019

Op dinsdagochtend 7 mei 2019 werd voor de negende keer de intussen felbegeerde titel van Strafste School uitgereikt. Tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow onthulde een fluisterende Tom De Cock dat Het Heilig Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo dit jaar de titel van Strafste School op haar naam mag zetten.

Het werd dit jaar een meer ingetogen editie van De Strafste School omdat Het Heilig Hartinstituut vorige week een van hun 16-jarige leerlingen verloor. Ze nemen op dit moment de tijd voor zichzelf en elkaar, en het radiofeest op hun school zal daarom op een later tijdstip gevierd worden. Minister van Onderwijs Hilde Crevits was er wel bij. Zij reikte de gloednieuwe trofee uit aan de school, en droeg die in het bijzonder op aan de vier meisjes die over hun richtingen heen samenwerkten aan hun deelname.

In het Heilig Hartinstituut is dwars over alle studierichtingen heen op een ontroerend mooie manier samengewerkt; zo’n enorme school in beweging krijgen, dat is niet iedereen gegeven. En dat met humor, met kleur, met trots, zonder een euro uit te geven.

- DJ Tom De Cock

 "Meer dan 2000 leerlingen perfect synchroon doen dansen: dat lukt niet in een school waar niemand goed in zijn vel zit. Het plezier spatte eraf, tot de laatste rij. Machtig!

- Nora Gharib

Het Heilig Hartinstituut heeft de titel meer dan verdiend. En een Straffe School, die verdient ook dit jaar niets minder dan de strafste boeken. Van Halewyck schenkt daarom opnieuw een heus boekenpakket, maar dat doen we deze keer, geheel in de traditie van De Strafste School, samen. Samen met verschillende van onze auteurs én samen met DJ Tom De Cock brengen we volgend schooljaar maar liefst zes keer Toms boekenclub naar Het Heilig Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo.

Leesplezier stimuleren én je mening leren vormen en formuleren over boeken, staat binnen het onderwijs hoog op de agenda. En wie kan er beter vertellen over een boek, dan de auteur zelf? En wie kan er als geen ander de vragen stellen die op eenieders lippen branden? DJ én boekenliefhebber Tom De Cock, natuurlijk. Voor de boeken en fantastische schrijvers zorgen wij, en Tom zal de boekenclub in zo’n goede banen leiden dat elke leerling van aan zijn kruin tot in zijn kleinste teen het leesplezier voelt zinderen.

Omdat we de Strafste School een zo recent mogelijk aanbod aan boeken én auteurs willen bieden, wordt er nog volop gewerkt aan de inhoud van Toms boekenclub. Volgend schooljaar lees, hoor én zie je daar meer over.

De Strafste School is voor ons overigens geen onbekende, want de leerlingen van de eerste graad brengen dit weekend de musical Clash, naar het gelijknamige boek van Guy Didelez, op de planken. Straf? Zijtmaarzeker

Bekijk hier de video
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies