Stimuleer je kind om meer te lezen tijdens de zomervakantie

13-07-2017

De zomervakantie is in de helft en dat betekent dat hier en daar de verveling kan toeslaan bij kinderen. Vriendjes en vriendinnetjes zijn op reis terwijl zij thuis zijn of ze weten écht niet wat te doen. Hoe kan je die verveling tegen gaan? Er is namelijk niet elke dag tijd om een activiteit of een uitstapje te plannen. Vaak grijpen kids dan naar een tablet, smartphone of afstandbediening. Maar liefst stoppen we hen een boek in de handen.  Maar hoe kan je lezen op een leuke manier stimuleren bij kinderen?

Lezen als leuke zomeractiviteit met een uitdagende leeslijst

Lezen wordt een toffe bezigheid als je hen uitdaagt om nieuwe dingen te proberen. Hebben ze bijvoorbeeld al eens een boek gelezen dat ouder is dan 100 jaar? Of een boek dat hun mama of papa geweldig vonden toen ze jong waren? Elk boek dat op de lijst is afgevinkt is een punt waard. Of er op het einde een beloning volgt, dat laten we volledig aan jullie over!

Download de leeslijst

 

Lezen aanmoedigen met een leesbingo

Als de uitdaging van de leeslijst nog niet groot genoeg is, daag je kinderen dan uit om te lezen op de tofste locaties en in de gekste posities. In je pyjama in de tuin of ondersteboven? Of fluisterend voorlezen aan een dier, misschien? Lezen en aankruisen, maar!

Download de bingo

 

 

Onze tips

Wij hebben alvast een paar suggesties waarmee je al heel wat dingen van je lijstje kan schrappen. Veel leesplezier!

Het ei van oom Trotter

 

Om te lezen in het zwembad

Alexander krijgt een magisch ei cadeau van zijn oom. Op een hevige stormnacht breekt het ei open en verandert zijn leven voor altijd. 

Nu kopen

Verliefd

 

Een boek met veel tekeningen

Lowie is verliefd. Maar op wie? Iedereen wil het weten! Thema verliefdheid op het niveau van jonge kinderen. 

Nu kopen

Wiet Waterlanders

 

Om ondersteboven te lezen

Wiet Waterlanders en zijn vrienden onderzoeken een verdacht overlijden op een werf. Zo halen ze zich een hoop onvoorziene problemen op de hals. 

Nu kopen

 Mr. Poppins

 

Om op het vliegtuig te lezen

Guille is verlegen, glimlacht altijd, zit het liefst met zijn neus in de boeken en heeft veel fantasie. Onder dat masker van kalmte gaat een breekbare emotionele wereld schuil.

Nu kopen

 

 

Een boek dat zich in het buitenland afspeelt

Voor haar veertiende verjaardag krijgt Emma hét cadeau van haar leven. Haar vader, die zijn gezin zeven jaar eerder heeft verlaten, neemt haar mee op een reis naar de Verenigde Staten. 

Nu kopen

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies