Smartphonefotografie: hoe begin je eraan?

14-12-2017

Een grappig beeld, een mooie zonsondergang of een heerlijk dessertje? We leggen het met z’n allen elke dag vast en het liefst delen we het meteen op sociale media met de juiste hashtag. 85% van de foto’s die we nemen, worden vastgelegd met onze smartphonecamera. Maar hoe zorg je ervoor dat al je foto’s mooi gelukt zijn en er bovendien professioneel uitzien? 

Fotograferen met je smartphone

Onze smartphone is bijna niet uit onze broekzak weg te denken en heeft dus een belangrijke plek ingenomen in ons dagelijkse leven. Zo ook wanneer we een grappig, ontroerend of mooi moment willen vastleggen of fotograferen. Als onze favoriete viervoeter schattig ligt te slapen, of als de allerkleinsten in het gezin gek staan te dansen in de woonkamer, dan grijpen we meteen zonder nadenken naar onze smartphone. En dan: fotograferen en filmen maar!

Kunstfotografie of snelle snapshots?

Maar is dat werkelijk zo simpel? Kan je foto’s nemen met je smartphone wel echt ‘fotografie’ noemen? Kan je kunstzinnige foto’s nemen met dat kleine toestel? Dan zeggen wij volmondig ‘ja’! Vicky Bogaert  bewijst dat het mogelijk is.

In haar boek De Phonetograaf laat Vicky Bogaert zien hoe je met je toestel de mooiste kiekjes kan maken. Ze deelt het beetje technische kennis dat je nodig hebt om aan de slag te gaan en toont je vooral veel voorbeelden ter inspiratie. Zo maak je de mooiste foto’s met je smartphone en word ook jij een echte smartphonefotograaf.

Filters, apps en lichtinval

Vicky laat zien wat haar favoriete foto apps zijn en hoe je de foto’s daarmee kan bewerken. Ze toont je alle instellingen en filters die ze gebruikt. Zo kan je stap voor stap leren hoe je net zoals haar de mooiste shots neemt. Bovendien leert Vicky je ook hoe je de perfecte selfie kan nemen!

Strike a pose and start snapping!

De phonetograaf

 

Aan de hand van eenvoudige tips en veel voorbeelden toont professioneel phonetograaf Vicky Bogaert je hoe je betere foto’s maakt met je smartphone: portretten, landschappen, interieurfoto’s enzovoort. Dit boek leert je van alles over kadrering, lichtinval en nabewerking, zodat je van je snapshots echte pareltjes kunt maken. Oefenen doe je met tal van opdrachten, die je creativiteit prikkelen.

 

Bestel nu

 

 
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies