Pelckmans uitgevers steunt Rode Neuzen Dag met exclusieve uitgave #Why I Like You

01-10-2019

Kalmthout, 1 oktober 2019 - Pelckmans uitgevers maakt educatieve, algemene en professioneel-wetenschappelijke uitgaven. Het boekje #Why I Like You is speciaal ontworpen voor Rode Neuzen Dag. Dat initiatief stimuleert dit jaar het mentaal, fysiek en sociaal welbevinden van kinderen en jongeren op school.

“Een op de vijf jongeren heeft mentale problemen. Hen wilden we de voorbije jaren met Rode Neuzen Dag helpen. Dit jaar ondersteunen we vijf op vijf jongeren. Omdat we zien dat mentale problemen vaak samenhangen met fysieke en sociale onzekerheden, is het nodig dat we onze focus verruimen. Want elke jongere kan steun gebruiken. Hiervoor zetten we volop in op scholen, omdat jongeren daar het meeste van hun tijd doorbrengen”, licht VTM-nieuwsanker en Rode Neuzen Dag-supporter Birgit Van Mol toe.

Elkaars goede eigenschappen in de verf zetten

Met het boekje #Why I Like You geven kinderen en jongeren elkaar tips, complimenteren ze elkaar, delen ze waar ze gelukkig van worden en halen ze leuke herinneringen op. Zo leren ze van elkaar en bezorgen ze hun klasgenoten en vrienden, buurjongens of -meisjes een goed gevoel. Daarnaast kunnen ze altijd terecht bij verschillende professionele hulporganisaties. De gegevens van deze organisaties werden mee opgenomen in het boekje.

Thom Pelckmans: “Als uitgeverij die o.a. actief is in de onderwijssector hechten we veel belang aan het welbevinden op school. Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren met psychische problemen vaker vroegtijdig de schoolbanken verlaten, spijbelen of in een depressie terechtkomen. Kwalitatieve lesmethodes zijn belangrijk, maar een leerling kan pas echt tot leren komen en zich ontwikkelen als hij ook goed in zijn vel zit. De uitgave #Why I Like You werkt als een vriendenboekje. Kinderen en jongeren laten het invullen door elkaar en geven het signaal dat iedereen uniek is en erbij hoort.”

Het boekje is te koop voor € 5,00 via pelckmans.be/rodeneuzendag. Vanaf een bestelling van 20 stuks, betaal je € 3,50 per boekje. Ook Standaard Boekhandel hecht veel belang aan dit initiatief en verdeelt de boekjes in al haar winkelpunten: “Een complimentje doet deugd, ik denk dat niemand dat zal ontkennen. Door #Why I Like You aan te bieden aan onze klanten willen we ons steentje bijdragen om van elk complimentje een geluksmomentje te maken.”

Dit is een actie ten voordele van Rode Neuzen Dag. De opbrengst gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

ISBN-nummer: 978-90-289-9923-7

Meer weten?
Contactpersoon voor de pers: An-Sofie Gevaert
an-sofie.gevaert@pelckmans.be
0499 88 37 83

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies