Recept: Yoghurtcake met sinaasappel en citrusglazuur

02-05-2017

Nog wat yoghurt over? In dit recept gebruik je het niet alleen voor het cakebeslag, maar ook voor het glazuur. Voor deze kleine cake heb je een bakvorm nodig met een doorsnede van 20 cm. Voorbereiding: 20 min. Baktijd: 1u. 

Wat heb je nodig? 

Voor de cake: 

  • 30 g polenta
  • + extra voor de vorm
  • 170 g bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 1/2 tl kardemompoeder
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje peper
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 80 g boter
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 80 ml yoghurt
  • 80 ml sinaasappelsap

Voor het glazuur:

  • 250 ml yoghurt
  • 75 g poedersuiker
  • 2 el gedroogde citrusschillen

Hoe maak je het? 

Meng de polenta met de bloem, het bakpoeder, kardemom, zout, een snuifje peper en de zeste van sinaasappel en zet opzij. Vet de cakevorm in en bestrooi met een beetje polenta. Klop de boter romig met de suiker. Voeg de eieren toe en klop tot een homogeen mengsel. Roer de honing, yoghurt en het sinaasappelsap door het ei-suikermengsel.

Meng de droge ingrediënten door de natte tot je een beslag zonder klonters hebt. Schep het deeg in de vorm en bak de cake 1 uur op 160°C. Dek de cake indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt. Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er schoon uitkomt, is de cake voldoende gebakken. Haal de cake na 15 minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rek. Meng de yoghurt met de poedersuiker en de gedroogde citrusschillen en bestrijk de afgekoelde cake ermee.

Honger gekregen?

Jennifer Schleber deelt in Empty the Fridge haar passie voor koken met restjes en verzamelde daarvoor smaakvolle recepten die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt. Samen met nuttige weetjes en bewaartips vormen ze de basis om voedselverspilling tegen te gaan. Empty the Fridge toont de kunst van ingrediënten combineren, ‘out of the fridge’ denken en durven experimenteren. Smakelijk! 

Meer info

 

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies