Recept: Cottagecheesepannenkoekjes met bosbessen

04-05-2017

Smeuïg, rond, zacht en een beetje krokant aan de randjes. Begin jij al te watertanden? Dit heerlijke pannenkoekenrecept is perfect voor een gezellige zaternamiddag of een romantische zondagochtend. Vergeet even die calorieën. Tijd om zorgenloos te genieten. 

Wat heb je nodig? 

Voor ca. 12 kleine, dikke pannenkoekjes: 

  • 4 eieren
  • 200g cottagecheese
  • 1,75 dl melk
  • Snufje zout
  • 150g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el suiker
  • 100g verse of bevroren bosbessen
  • Boter, voor het bakken

Bosbessensiroop:

  • 150g verse of bevroren bosbessen 
  • 1 dl ahornsiroop of vloeibare honing

Hoe maak je het? 

Splits de eieren. Klop de cottagecheese, melk, eidooiers en wat zout goed door elkaar in een kom. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng alles. 

Klop de eiwitten en de suiker stijf en schep dit mengsel door het beslag. Schep de bosbessen er voorzichtig door. Bak kleine, dikke pannenkoekjes in een kleine koekenpan. 

Meng de ahornsiroop en bosbessen in een steelpan. Breng de siroop aan de kook en laat hem een paar minuten op laag vuur sudderen. Serveer bij de pannenkoekjes. 

 

 

Honger gekregen?

In Pannenkoeken deelt Lise Finckenhagen haar beste recepten voor de klassiekers, maar ook voor meer gedurfde smaken.

Het boek is ingedeeld in hartige en zoete recepten, allemaal even smakelijk gefotografeerd en helder beschreven.

 Smakelijk! 

Meer info

 

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies