Recept: appel-perentaart met een chocoladelaagje

05-05-2017

Op zaterdag 6 mei viert de wereld anti-dieetdag. Het ideale moment om je uit te leven in de keuken en even te stoppen met het tellen van calorieën of kilo's. Dit recept is goed voor 8 personen. 

Wat heb je nodig? 

  • Krokant korstdeeg met kaneel
  • 3 peren (liefst doyenne du comice)
  • 2 appels
  • 4 dl water
  • 1 volle el honing
  • 40 g pure chocolade, 70% cacao
  • 50 g amandelen, gehakt
  • Taartvorm met doorsnee van 26 cm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met het deeg (3 cm dik). Bak het 15 minuten in de oven, tot het heel licht goud kleurt en laat de taartbodem dan afkoelen. 

Schil het fruit. Snijd de peren in blokjes van 7 mm. Doe hetzelfde met anderhalve appel en zet de resterende halve appel apart (wikkel hem in plasticfolie zodat hij niet bruin kleurt). Doe de blokjes appel en peer in een pan met het water en de honing en stoof ze 15 minuten op matig vuur. Laat ze dan afkoelen. 

Rasp de chocolade en verdeel de rasp over de taartbodem. Schik de fruitblokjes hierop. Snijd de resterende halve appel in ragfijne plakjes en schik ze in een roosvorm op de taart. Strooi de amandelen erover en zet de taart nog 20 minuten in de oven, nog steeds op 180 °C. Serveer de taart lauwwarm. 

 

Honger gekregen? 

Caroline Lebar presenteert in Elke zondag heerlijk taart 40 van haar schitterende en kleurrijke taartcreaties. Ware kunstwerken zijn het, maar de recepten zijn bewust zo simpel en duidelijk mogelijk gehouden, zodat je ze met evenveel plezier zult maken als opeten. Voor dat laatste nodig je natuurlijk familie en vrienden uit.

Smakelijk!

Meer info

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies