Musicalvoorstelling van De Ridders van de Ronde Keukentafel

19-07-2017

De gloednieuwe voorstelling De Ridders van de Ronde Keukentafel van productiehuis Deep Bridge is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans. De voorstelling zal vanaf 29 oktober 2017 te zien zijn in Theater ’t Eilandje in Antwerpen. 

Nooit eerder werd een kinderboek van Mark Tijsmans live op de planken gebracht en de bekende Vlaamse acteur/zanger/auteur is dan ook terecht trots op dit debuut. Hij haalde de mosterd voor De Ridders van de Ronde Keukentafel bij het verhaal van King Arthur. Opvallend is dat de 23-koppige cast volledig uit kinderen bestaat. Met uitzondering van Merlijn de tovenaar, die wordt vertolkt door acteur Ludo Hellinx.

Het verhaal

In het land Brittanië trekt Koning Uther ten strijde tegen de Saksen. De kinderen worden in veiligheid gebracht in het afgelegen kasteel Camelot. De achterhoede van het Koninklijke leger komt weldra om hen te beschermen. Maar de soldaten komen niet… En niemand weet hoe dat komt.

De oude tovenaar Merlijn is de enige volwassene (zeg gerust bejaarde) op het kasteel, maar die heeft het veel te druk om de leiding op zich te nemen. En dus moeten de kinderen zelf een leider kiezen. Het verhaal van koning Arthur, al is hij hier nog een prins, is een van de beroemdste verhalen ter wereld. Eeuwenoud en op honderden verschillende manieren verteld.

Tickets voor de voorstelling

Deze familiemusical brengt je vaak aan het lachen, is soms ernstig en hier en daar ook een beetje droevig. Maar bovenal heel bijzonder. Heb je zin om mee te zingen met de ridders van Arthur? Koop je tickets op de website van Deep Bridge.

Boekenbeurs 2017

Op 1 november 2017 zal de cast om half 12 en 12 uur een exclusieve preview geven in de Spiegeltent op de Boekenbeurs in Antwerpen. Achteraf is er de mogelijkheid tot een meet en greet op de stand van Van Halewyck.

 

 

Het boek De Ridders van de Ronde Keukentafel verscheen voor het eerst in 2012.

Meer informatie

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies