Mark Tijsmans schenkt boeken aan de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde

13-06-2017

Zaterdag 17 juni vindt opnieuw een blijfzaterdag plaats op het Zeepreventorium in De Haan en leren ouders en hun kinderen met een urban trail het gebouw en het domein kennen. Als afsluiter van deze mooie voormiddag geeft jeugdauteur Mark Tijsmans rond half 12 een lezing rond zijn verhalen en deelt hij aan alle kinderen een gratis boek uit. Eind deze maand zullen de artsen van de verschillende kinderziekenhuizen in België de overige boeken onder hun medische centra verdelen.

Het Zeepreventorium is een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die kampen met chronische aandoeningen. (Voor mucoviscidosepatiënten is er geen leeftijdsbeperking.) Jongeren verblijven in leefgroepen met aandacht voor een warme en huiselijke sfeer. Ook de schoolopleiding wordt verdergezet, maar in harmonie met de therapie: in het Zeepreventorium bevinden zich een kleuter-, lagere en middelbare school. De patiënt staat centraal, maar er gaat ook bijzondere aandacht uit naar de begeleiding van de ouders en de omgeving om correct te kunnen omgaan met de aandoening. Voor meer info: zeepreventorium.be.

De Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde verenigt en vertegenwoordigt alle Vlaamse kinderartsen die zowel regionaal als universitair werkzaam zijn. Voor meer info: vvkindergeneeskunde.be.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies