Jeugdboekenmaand bij Van Halewyck

06-03-2017

Op 1 maart 2017 ging de jeugdboekenmaand van start. De jeugdboekenmaand is in de eerste plaats een periode waarbinnen kinder- en jeugdboeken (terecht) bijzondere aandacht krijgen. Lezen, en er zo vroeg mogelijk aan beginnen, brengt immers veel voordelen met zich mee. Boeken die je leest als kind vormen je en reiken een kader aan waarbinnen je de wereld leert kennen en begrijpen – het zijn ook vaak die boeken die je nooit vergeet.

Nieuwe kinder- en jeugdboeken in maart

We openen maart met het multiculturele sprookjesboek En toen zei de draak van Sabine De Vos en Emilie Lauwers en het prentenboek De jongen in de zeepbel van Valerie Eyckmans en Stephanie Dehennin over het zoeken en vinden van je eigen plaatsje in de wereld. Kort daarop liggen ook Per ongeluk van Nathalie Slosse en Rocío del Moral, over onbedoeld schuldig zijn, en het kartonboek Wie, wat, waar, wanneer van Kathleen Amant in de boekhandel.

Op 15 maart stellen we het langverwachte De Kleine Odessa III: De val van Scribopolis – boek 1 van Peter Van Olmen voor, waarin de avonturen van Odessa worden verdergezet nadat ze Shakespeare heeft bevrijd. Diezelfde week verschijnt Onopgelost & waargebeurd, een absurde bundel waargebeurde verhalen van Guy Didelez en Frank Pollet, met cartoons van Inne Haine.

Midden maart brengt ook het gloednieuwe PITboek voor meisjes met Pit Ridder Rembert en de draak van Smordok van Marc de Bel, en Oscar Cook: Buitengewone gebeurtenissen van Vera Van Renterghem, over een gevoelige jongen en de zoektocht naar wie zijn vader en moeder (geweest) zijn. We eindigen de jeugdboekenmaand met het razend spannende slotluik in de reeks De Poortwereld van Luc Descamps en het prachtig geïllustreerde verhalenboek Waarom een bos geen ramen heeft van Korneel De Rynck en Joris Thys. 

M/V/X: je bent wie je bent

Dit jaar staat de jeugdboekenmaand in het teken van M/V/X: je bent wie je bent. Wij denken bij dat thema spontaan aan het in Spanje bekroonde Mr. Poppins van Alejandro Palomas – over de 7-jarige Guille, die eigenlijk Mary Poppins wil zijn. Daarnaast verdient de heldhaftige Odessa uit De kleine Odessa ook haar plaats binnen de boeken van deze maand – en is de gevoelige Oscar uit Oscar Cook: Buitengewone gebeurtenissen haar mannelijke tegenpool.

Ook in onze prentenboeken kunnen figuurtjes zoals Vrolijke Eef uit het vertederende Verliefd van Stefan Boonen en Jan Van Lierde en Kikker met zijn regenboogbroekje uit VRIEND gezocht – verloren – gevonden van Eef Rombaut en Emma Thyssen gespreksopeners zijn om de conversatie rond gender op te starten met jonge kinderen.

En ook het naast elkaar plaatsen van Marcus en Victoria als evenwaardige helden met bijzondere talenten in de reeks Vic Falls Missions past mooi binnen het tweede deel van het thema Je bent wie je bent.

Van Halewyck viert jeugdboeken

Niet alleen zullen verschillende auteurs en illustratoren van Van Halewyck deelnemen aan de kinderboekendag op 18 maart, ook op sociale media staat Van Halewyck deze maand helemaal in het teken van jeugdboeken.

Zo delen we op Issuu elke woensdag een leesfragment van een pas verschenen boek, en zullen we elke zaterdag een auteur zelf aan het woord laten om een stukje uit zijn of haar boek voor te lezen.

Op Instagram kan je deze maand o.a. kans maken op Mr. Poppins en ook op Facebook staan interessante acties rond o.a. Vic Falls Missions: Het offer van de Baobab van Kate Kriske en voor fans van Mark Tijsmans en Luc Descamps op het programma.

Volg je ons nog niet? Van Halewyck kan je vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies