4 keer genomineerd voor de Kinder- & Jeugdjury Vlaanderen

06-06-2019

Elk jaar worden de beste kinder- & jeugdboeken bekroond door de meest deskundige jury van het land: de kinderen en jongeren zelf. Op 27 mei maakte Iedereen Leest de selectie bekend waar deze meer dan 9 200 juryleden komend leesjaar 2019-2020 mee aan de slag gaan.

Viktor van Jacques & Lise verovert niet alleen de internationale markt, maar zal komend schooljaar ook door veel jonge deskundige handen gaan want het bijzondere (en bijzonder prachtige) prentenboek over de cheetahjager is genomineerd in groep 2!

In groep 3 zullen de lezers op speurtocht gaan met James Hond, de blaffende speurneus uit de fantasie van Noëlla Elpers, in zijn allereerste avontuur: James Hond en de Elfenbank. De sprekende illustraties uit dit deel zijn van de hand van Arnold Hovart die eerder bij ons ook Vossenstreken illustreerde.

De lezers in groep 4 vertrekken mee op de schouders van de beer naar het magische Wammerswald. De schitterende boeken van Stefan Boonen en Tom Schoonooghe vallen geregeld in de smaak bij de jeugdige jury, dus we zijn heel benieuwd hoe ze het komende jaar De beer naar Wammerswald gaan beoordelen.

Beer naar wammersveld

En tot slot zullen de belezen jongeren uit groep 5 afreizen naar het magische Vernalia, waar het eerste avontuur in het fantasytweeluik van Johan Vandevelde en Martin Muster, De kronieken van Amber en Staal: Het verloren galjoen, plaatsvindt. De enthousiaste lezers kunnen zich dan ook meteen buigen over De kronieken van Amber en Staal: De heksen van Vernalia, dat deze maand al verschijnt.

Deze nominaties houden in dat meer dan 9 200 kinderen, verdeeld over 6 leeftijdsgroepen, deze boeken volgend leesjaar zullen lezen en bespreken. Op het einde van volgend jaar stemmen de juryleden dan voor hun favoriete boek.

De Kinder- en Jeugdjuryprijzen zijn een begrip in Vlaanderen omdat er maar weinig prijzen zijn waarbij kinderen zelf lezen, beoordelen, discussiëren en hun winnaars kiezen. Van harte proficiat aan alle 48 genomineerden, en alvast bijzonder veel leesplezier aan alle juryleden en begeleiders!

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies