Drie bekroningen bij de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury 2019

08-05-2019

Op zaterdagnamiddag 11 mei werden in het Zuiderpershuis in Antwerpen door Iedereen Leest de bekroningen bekendgemaakt in groep 5 en 6 van de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury. Gastheer van dienst was MNM presentator Tom De Cock. Wij zijn bijzonder trots dat we dit jaar wel drie keer in de prijzen vielen bij de fijnste boekenjury van het land.

Tijdens de gevulde namiddag vertelde onder andere Luc Descamps over hoe een hopeloze reis een geweldig jeugdboek kan worden (lees dat vooral even zelf) en konden jongeren bij Johan Vandevelde aan tafel schuiven om te ontdekken hoe je een personage creëert. Daarnaast waren er ook verschillende meet & greets en blikken achter de schermen met de genomineerde auteurs.

De dag begon goed met de aankondiging van de eerste winnaars om 14 uur. Johan Vandevelde sloot daar het podium van groep 6 af met Wolfsangel: Apollo, het eerste luik in zijn trilogie over een totalitaire staatsgreep in België. Eerder gaf Tom De Cock al te kennen fan te zijn van het boek, maar zaterdag werd duidelijk dat veel Vlaamse jongeren die mening delen. Voor die fans is er meteen ook goed nieuws, want dit najaar verschijnt deel 2: Wolfsangel: Purgatorium.

Om 10 na 3 volgde de bekendmaking van de winnaars in groep 5. Ook daar mochten wij een podiumplaats wegkapen, dit keer voor het prachtige en internationaal bekroonde De Poppenmaker van Krakau van R.M. Romero dat vertaald werd door Lies Lavrijsen en Tine Poesen.

Er werden dit jaar ook tal van juryfeesten onafhankelijk georganiseerd in scholen en bibliotheken over gans Vlaanderen. In groep 3 kwam Waarom een bos geen ramen heeft, het kinderboekendebuut van Korneel De Rynck met fantastische illustraties van Joris Thys, uit op een nationale derde plaats.

Van harte proficiat aan alle winnaars en genomineerden, en op naar opnieuw een prachtig leesjaar!

Boeken die in de prijzen vielen

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies