Boekvoorstelling: het allereerste BroeBELfestiBal

24-04-2017

Op zondag 23 april 2017 vond het allereerste BroeBELfestiBal plaats in Jeugdverblijf Oud Klooster te Dikkele. Deze familiedag werd georganiseerd door Broebel vzw en stond helemaal in het teken van de Boeboeks. Het was tevens het lanceermoment van een gloednieuw Boeboeksboek van Marc de Bel.

Het grote Boeboeksgroeiboek

Een heleboel groengeschminkte kindjes woonden afgelopen zondag de voorstelling bij van Het grote Boeboeksgroeiboek, een nieuwe bundel van Boeboeksverhalen voor beginnende lezers. De tekst in dit groeiboek wordt iets ingewikkelder naarmate de verhaaltjes vorderen, waardoor de moeilijkheidsgraad van het boek meegroeit met het leesniveau van het kind. Het grote Boeboeksgroeiboek start bij AVI Start en gaat door tot AVI M4, waardoor lezertjes van het eerste leerjaar tot het einde van het tweede leerjaar (en de start van het derde leerjaar) erin kunnen lezen. Daarnaast zijn de verhaaltjes ook ideaal om voor te lezen.

Marc de Bel vertelt en Frieda Van Raevels illustreert

Marc de Bel vertelde tijdens de voorstelling over de Boeboek Piepel die op een zomeravond op hun tuintafel sprong en allerlei gekke verhaaltjes over zijn leefwereld kwam vertellen, en over hoe hij die verhalen op zijn vraag is beginnen neerschrijven in Het web van de Suikerspin en de vele Boeboeksboeken die daarop volgden. De Bel lichtte ook al een tipje van de sluier op over de avonturen die Pit en Puf in dit nieuwe boek beleven. Daarna leerde illustratrice Frieda Van Raevels aan alle aanwezigen hoe ze zelf Boeboek Pit kunnen tekenen. Al deze kunstwerken werden vervolgens door de jury geëvalueerd. Omdat de werken stuk voor stuk prachtig waren, werden alle tekenaars op de officiële uitreiking door Marc de Bel en Pit beloond met een Boeboekstrip. De vijf inzendingen die er het meest uitsprongen gingen met een gloednieuw Boeboeksgroeiboek naar huis.

Muziektheater

Na de boekvoorstelling werden de aanwezigen nog verder ondergedompeld in de leefwereld van de Boeboeks tijdens het muziektheater 10 kleine Boeboeks van Acaboe. Doorheen de dag konden kinderen zich laten opmaken als Boeboek, zich uitleven met allerlei workshops en activiteiten, deelnemen aan de tombola en proeven van heel wat lekkers. Uiteraard kon de enige echte zonnebloempittentaart daarbij ook niet ontbreken.

 

De vijf winnaars van Het grote Boeboeksgroeiboek

De vijf winnaars van Het grote Boeboeksgroeiboek.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies