Binnenkort: vertaling van 'Women in Science' en 'Women in Sports'

18-05-2017

Van Halewyck heeft de vertaalrechten verworven van Women in science en Women in sports van New York Times besteller auteur Rachel Ignotofsky.

Rachel Ignotofsky debuteerde in 2016 (Ten Speed) met het non-fictieboek voor tieners en young adults Women in Science, waarmee ze meteen een plaats veroverde op The New York Times Bestseller lijst. Intussen zijn al meer dan 50.000 exemplaren van het boek verkocht en blijft het boek geregeld opduiken in de top 10. Het tweede boek van Ignotofsky, Women in Sports, verschijnt deze zomer in de Verenigde Staten.

Women in Science bundelt korte biografieën van vijftig vrouwen die doorheen de geschiedenis met hun bijdragen aan wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde de wereld hebben veranderd. Het boek belicht zowel bekende wetenschappers als Jane Goodall en Marie Curie, als minder bekende pioniers zoals de Afro-Amerikaanse Katherine Johnson die in 1969 de kogelbaan van de Apollo 11 missie naar de maan berekende.

In dezelfde charmante en inspirerende stijl zal Women in Sports sportvrouwen belichten die een lans hebben gebroken voor de komende generaties (vrouwelijke) atleten. Van Serena Williams en Toni Stone, de eerste vrouw die op hoog niveau baseball beoefende in een mannenteam, tot pioniers in andere sporten. Niet alleen atleten uit een breed gamma aan sporten komen daarbij aan bod, maar er is ook bijzondere aandacht voor paralympiërs, diverse nationaliteiten en afkomst.

De vertaling van Women in Science zal bij Van Halewyck gelanceerd worden in februari 2018 in aanloop naar de Jeugdboekenmaand 2018. Onder de noemer ‘Eureka’ zal die het thema Wetenschap & techniek in de verf zetten. De vertaling van Women in Sports zal later dat jaar volgen.

De rechten van Women in Science werden ook verkocht aan het Verenigd Koninkrijk (Hachette Children’s), Taiwan (Walkers Cultural Enterprise), China (Jieli), Korea (Gilbut), Spanje (Santillana), Latijns Amerika (Nordica) en Brazilië (Blucher).

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies