Alfie & Zed: het eerste kinderboek met podcast

13-06-2019

Welkom bij de podcast van Alfie & Zed! Mijn naam is Liesbeth en in de komende afleveringen zal ik je vertellen wat er gebeurde met Alfie en zijn bijzondere vriendje Zed. Zo start de podcast bij het reuzegrote ABC zoekboek Alfie & Zed dat vanaf nu in de boekhandel ligt. Voor het eerst wordt het verhaal van een kinderboek uitgebreider verteld in 14 podcastafleveringen.

In Alfie & Zed volgen we Alfie die bij de bakker tot de vaststelling komt dat Zed, zijn allerbeste knuffelvriend, kwijt is. Hij gaat op zoek naar zijn vriend, en doorkruist daarvoor het hele alfabet, hoe kan het ook anders, van de A naar de Z. Elke pagina uit het reuzegrote zoekboek focust op twee tot drie letters en bevat naast die letters zelf, ook verschillende zoekelementen* waarvan de namen met die letters beginnen.

Op elke zoekplaat kan je niet alleen deze letters en elementen zoeken, maar ook de conversatie lezen tussen Alfie met het personage dat hij op die pagina ontmoet, waarin Alfie steeds vraagt of dat dier zijn vriendje misschien gezien heeft. Hoe Alfie bij dat dier geraakt is, en wat hij besluit te doen met de informatie die hij ervan krijgt, kunnen lezers ontdekken in de gelijknamige podcast bij het boek.

In de podcast Alfie & Zed wordt in 14 afleveringen het volledige verhaal van Alfies zoektocht naar Zed verteld door de auteur Liesbeth Elseviers. Elke aflevering focust op een aantal letters uit het alfabet, en duurt maximaal 5 minuten. Hoor je het belletje? Dan is het tijd om de pagina om te slaan, en om verder te lezen en zoeken op de volgende zoekplaat.

Alfie & Zed werd geschreven door Liesbeth Elseviers, en geïllustreerd door Astrid Yskout. Het boek is te koop voor € 19,50 in jouw boekhandel, maar de podcast kan je gratis beluisteren via de Podcast-app of via Soundcloud. De combinatie van de podcast en het zoekboek zou zo maar even ideaal kunnen zijn om een trip richting het zuiden te overbruggen met minstens één uurtje rust op de achterbank. We geven het maar mee.

* Geen zorgen, voor- en achteraan het boek staat een overzicht van alle zoekelementen mét naam voor ouders die iets minder snel op dieren als quokka of nerts kunnen komen.

 

Alfie & Zed

 Liesbeth Elseviers

Bekijk het boek
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies