Stimuleer leesplezier tijdens het schooljaar met gratis lesmappen

27-08-2018

Bij Van Halewyck zijn we om evidente redenen grote voorstander van het stimuleren van leesplezier tijdens het schooljaar. Kinderen en jongeren die graag lezen, gaan meer lezen, meer op eigen initiatief lezen en uiteindelijk ook beter lezen. Maar we begrijpen dat er met leerplandoelstellingen en eindtermen al veel eisen op een leerkracht afkomen – net daarom ontwikkelden we bij enkele van onze boeken lesmappen die je leerplannen volgen en dus in een lesplanning kunnen worden opgenomen.

Rond een boek dat je klassikaal deels of volledig kan lezen, werd er telkens een pakket samengesteld met een handleiding voor de leerkracht en opdrachten voor de leerlingen. Registreer je via profiel.vanhalewyck.be/lesmappen/ en krijg toegang tot al ons educatief materiaal. Bij volgende boeken werd er reeds een lesmap ontwikkeld of is er momenteel een in ontwikkeling (deze lijst wordt geregeld aangevuld):

 

KLEUTERONDERWIJS:

De spin en de vloegDe spin en de vlieg

Bij De spin en de vlieg schreef Liesbeth Kennes een uitgebreid document over hoe je grooming kunt opmerken en hoe je kinderen meer weerbaar kunt maken.

THEMA: grensoverschrijdend gedrag

BASISONDERWIJS:

 De ridders van de ronde keukentafelDe ridders van de ronde keukentafel

Een lesbrief rond de klassieker van Mark Tijsmans die je op verschillende manieren kan gebruiken: een middag hoekenwerk met verschillende opdrachten in kleine groepjes of één opdracht die je met de hele klas uitdiept.

THEMA: avontuur, humor

 

 

 Waarom een bos geen ramen heeftWaarom een bos geen ramen heeft

Een uitgelezen voorleesboek: korte, geestige en soms pittige verhaaltjes om over na te denken, mee te nemen of nog eens op terug te komen. Heel geschikt om rond te werken in de klas: een middag, een lesuur of als start of einde van een drukke hectische schooldag. De dieren heten jou en je leerlingen graag welkom in hun prettig gestoorde bos vol herkenbare situaties en personages. THEMA: filosofie, dierenverhalen

 VriendVriend gezocht - verloren - gevonden

Het boek leent zich geweldig voor filosofeervormen over vriendschap. Het is zowel te gebruiken in de eerste, tweede als derde graad van de lagere school. Misschien heb je wel een pestprobleem in de klas of heeft iemand foute vrienden of voelt iemand zich niet goed in een vriendschap

THEMA: vriendschap, pesten

 Vitus

Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter


THEMA: vriendschap, anders zijn

 De beer naar wammerswaldDe beer naar Wammerswald


THEMA: vriendschap, fantasie, avontuur

MIDDELBAAR ONDERWIJS:

 Mr PoppinsMr. Poppins

THEMA: anders zijn, opvoeding, gender

 

 

 De kleine OdessaDe kleine Odessa I: Het levende boek

THEMA: wereldliteratuur

 EpinonaEpinona

THEMA: Romeinen

 UleULE

THEMA: Wereldoorlog I

 MetteMette

THEMA: Interbellum, beperking

Marie

Marie

Thema: Wereldoorlog II

 Nelle

Nelle

Thema: Heksenvervolging

Sneeuw in september

Sneeuw in september

Thema: Rouwverwerking

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies