Schaap gaat met kinderen op zoek naar geld

05-02-2019

Schaap gaat op zoek naar geld. Véééééél geld om precies te zijn. Daarvoor vraagt hij raad aan de rode hond, de prijsduif, de geldwolf, het spaarvarken en het luipaard… Maar heeft schaap wel geld nodig om gelukkig te zijn?

Schaap - bloos

Na Schaap zoekt Schoen (2013) en Schaap zoekt groen (2015) keren Eef Rombaut en Emma Thyssen terug naar hun wollige personage in het inmiddels gekende concept. Ook Schaap zoekt poenis opgebouwd met bovenaan een grote illustratie met begroeting van het dier – makkelijk te volgen voor de jonge lezers – terwijl het verhaal zich in stripvorm ontvouwt onderaan de pagina’s. Het decor is minimalistisch en subtiel, met de nodige humor.

Net zoals de eerdere prentenboeken van Eef en Emma stimuleert de gelaagdheid van de tekst de taalontwikkeling van de kleinsten bij het voorlezen. En met het thema ‘geld’ spelen ze in op een bijzonder actueel probleem.

In tijden van betalen met QR-codes en onze cashless society is het belangrijker dan ooit dat jonge kinderen leren over geld en de impact ervan op ons leven. Op 25 maart 2019 start in België de vierde Geldweek. Deze nationale themaweek is een initiatief van Wikifin om aandacht te schenken aan het belang van financiële opvoeding vanop jonge leeftijd.

Schaap - denken

In Schaap zoekt poen gaat Schaap op zoek naar geld. Hij vraagt raadt aan de rode hond, de prijsduif, de geldwolf, het spaarvarken, het luipaard en andere dieren. Hij wilt namelijk graag dat Nachtvlinder hem leuk vindt en wilt haar daartoe een diamant cadeau geven, maar is dat iets wat hij überhaupt kan kopen? Het boek opent het gesprek rond de eerste vragen over de zoektocht naar geld en geluk, maar biedt tegelijk ook al antwoorden.

Via de personages komen thema’s als werkloosheid, invaliditeit, topsport, ondernemerschap, webwinkels … aan bod – maar het boek draait ook om de waarde van vriendschap. Aan ouders werd ook gedacht, want zij zullen in de verborgen webwinkel van Spin terechtkunnen voor extra tools, mede dankzij de parentfriendly content van Maison Slash. Bij elk boek wordt ook een vouwbare spaarpot geleverd.

Ter gelegenheid van de verschijning van Schaap zoekt poen worden ook de eerdere delen in de reeks heruitgegeven. De drie boeken zullen eind maart overal te koop zijn.

Schaap - baai

Schaap zoekt poen

Schaap zoekt poen

ISBN 978-94-6131-975-3

ca. €14,99

Weelderig prentenboek vol rijkelijke schatten op elke pagina.

Schaap zoekt groen

Schaap zoekt groen

ISBN 978-94-6131-976-0

ca. €14,99

Een kleurrijk boek over verhuizen, nieuwe buren en groen in de stad.

Schaap zoekt schoen

Schaap zoekt schoen

ISBN 978-94-6131-977-7

ca. €14,99

Een prentenboek vol humor en kleur.

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies