Om in en mee uit te pakken: dit zijn onze cadeautips

29-11-2018

Dag Sinterklaasje, hallo kerstperiode! Eind deze maand kruipen we weer gezellig rond de dennenboom, eten we ons collectief een kleine maagzweer (met dank aan de porties van tante Magda) en wisselen we naar goede gewoonte geschenken uit. Omdat het niet elk jaar sokken of parfum hoeven te zijn: 12 cadeaus waar je gegarandeerd mee scoort.

Kleingelukske

Voor de pechvogel in de familie of je beste vriendin: #kleingelukske

Wat is er mooier dan een portie microgeluk cadeau geven? Lynn Van Royen opent je ogen voor kleine gelukskes in het leven met dit klein boekske dat de levenskwaliteit van zijn lezer gegarandeerd met 10% doet stijgen.

 Naar het boek

 Crazy Cat Lady 

Voor je halfzus, en ook een beetje voor Sir Fluffy McFluf: Crazy Cat Lady-boek

Waar de naam crazy cat lady enkele jaren geleden nog als een belediging kon worden opgevat, dragen kattenliefhebsters die nu met de grootste trots. Dit boek is het purrrfecte geschenk voor dat familielid met steeds een beetje kattenhaar op de pantalon.

Naar het boek

Rusteloos 

Voor tante Marleen, want stille waters hebben diepe gronden: Rusteloos

Een jonge advocate staat voor haar eerste grote strafzaak, waarin niets is wat het lijkt… Topauteur Hilde Vandermeeren en topadvocaat Walter Damen bundelden de krachten voor deze razend spannende thriller en het resultaat is even verslavend als een zak chips in de cinema. Er komen GELUKKIG nog twee nieuwe delen in deze reeks, dus kerst 2019 én 2020 zijn ook al gecoverd.

 Naar het boek

 Real Fake News 

Voor je hilarische nonkel Dirk, die het nieuws op de voet volgt: Real Fake News

Ook in 2018 ontsnapte niets of niemand aan de scherpe blik van Marec, die elke dag met zijn rake cartoons de actualiteit nét even anders belichtte. Een kritisch jaaroverzicht dat zich voor de gelegenheid laat inpakken.

 Naar het boek

 Manneke Pis 

Voor dat familielid waarmee je meestal niet verder komt dan het weer: Manneken Pis plast 1,172 liter per minuut

Wist je dat Karel de Stoute amper vijf was toen hij voor het eerst trouwde en dat de eerste Belgische trein met 23 minuten vertraging reed? Een cadeauboek met meer dan duizend onbekende en soms nutteloze weetjes die het gesprek gegarandeerd weghouden van politieke kwesties.

 Naar het boek

 50 tinten wijs 

Voor tante Carla, die het liever niet heeft over tram 5: 50 tinten wijs

Want 50 is the new black. Wat doet 50 worden met iemand? Lynn Wesenbeek en Kris Colpaert vroegen het aan interessante Vlamingen en kwamen terug met 13 waardevolle levenslessen, aangevuld met tips waarmee tante Carla meteen mee aan de slag kan.

 Naar het boek

 Verdorven 

Voor de oom die altijd wel met zijn neus in een thriller te vinden is: Verdorven

Een verslavende pageturner zoals alleen Deflo die kan schrijven: een moord, een ooggetuige die op de vlucht slaat en een uitgebluste flik die zich een laatste keer smijt op een zaak. Rauw en bloedstollend: vintage Deflo.

 Naar het boek

  

 Viktor 

Voor de jongste telg in de familie of je hoogzwangere tante Truus: Viktor

Twee internationale bekroningen, talloze lovende reacties en dan mag je het ook nog eens gewoon van ons aannemen: Viktor is een prachtig en bijzonder prentenboek voor kinderen van alle leeftijden.

 Naar het boek

 Vitus 

Voor Tobias, en ook een beetje voor zijn aanstekelijke lach: Vitus en een mysterie zo groot als het heelal of misschien nog groter

Het debuut van Sofie Leyts is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Denk tijdreizen, spionage, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde en je krijgt een hilarisch avontuur dat wordt vergeleken met Matilda en bol staat van personages die je meteen in je hart sluit.

 Naar het boek

 Ik heb een vraag 

Voor je achterneefje Elias, dat je elke. halve. minuut. iets nieuws komt vertellen: Ik heb een vraag

Ik heb een vraag bundelt de leukste, absurdste en verfrissendste vragen van ikhebeenvraag.be over de meest uiteenlopende onderwerpen in de wetenschap. Ideaal voor wijsneuzen, of zij die er een willen worden.

 Naar het boek

 Sommige meisjes houden niet van roze 

Voor je achternicht of het lief van je zusje: Sommige meisjes houden niet van roze

Het debuut van Christina De Witte (Chrostin) ging de laatste maanden al zeer vlot over de toonbank. Een brok ruimdenkende girlpower in een toegankelijk en openhartig opgroeiboek, uiteraard mét hilarisch herkenbare cartoons van Chrostin.

 Naar het boek

 Dilemma 

Voor de zestienjarige Anna die misschien nog eens een boek moet lezen: Dilemma: Anna

Auteur Tille Vincent schreef eerder spannende bestsellers in de reeks Code 37, en waagt zich in de reeks Dilemma aan een gloednieuw genre. Dilemma: Anna is een pageturner die perfect aansluit bij de leefwereld van young adults, maar ook door older adults graag wordt gelezen.

 Naar het boek

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies