Levend speelgoed, de eerste postume thriller van Luc Deflo

14-02-2019

Vandaag verschijnt de thriller Levend speelgoed van Luc Deflo (1958 – 2018). Deflo overleed in november 2018 ten gevolge van kanker. Voor zijn overlijden schreef hij nog vier thrillers, die postuum zullen verschijnen. Levend speelgoed is daarvan de eerste.

Over Levend speelgoed

Ann Gulikers, telg uit een gegoede familie en een prima studente, verdwijnt spoorloos op de campus van haar school. Haar smartphone ligt nog op haar kamer en haar natte kleren worden gevonden in de gemeenschappelijke wasmachine. Rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu twijfelen er geen seconde aan dat het om een onrustwekkende verdwijning gaat. Alle registers worden opengetrokken, maar er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief. Niet veel later verdwijnt ook studente Bea Scholten.

Het enige spoor is een jongeman met zijn voet in het gips, die samen met Bea is gezien vlak voor haar verdwijning. Maar is die charmante jongeman wel een toevallige getuige? Als in de Witrijtse bossen, op de grens tussen België en Nederland, een lugubere ontdekking wordt gedaan, komt het hele onderzoek op zijn kop te staan. Mendonck en Deleu staan voor hun gruwelijkste zaak ooit.

Sor María Marchán Ruiz, de weduwe van Luc Deflo: ‘De afgelopen maanden zijn zwaar geweest, maar de steunbetuigingen van vrienden en fans van Luc hebben me deugd gedaan. Ik ben trots dat hij met zijn thrillers zo veel lezers heeft weten te begeesteren. Hij leeft voort in zijn boeken en ik hoop dat zijn lezers nog zullen genieten van de vier laatste, die in de komende jaren verschijnen. Levend speelgoed is een nieuw boek in de reeks rond Mendonck en Deleu, mijn favoriete personages van Luc.’

Aline Lapeire, uitgeverij Van Halewyck: ‘Met Luc Deflo verloor Vlaanderen een van zijn meest getalenteerde thrillerauteurs. Dat blijkt ook in zijn laatste werken, die origineel, sfeervol en vooral heel spannend zijn. Luc stond erop dat deze vier boeken zouden verschijnen, ook in geval van zijn overlijden. We hebben hem beloofd dat we zijn teksten met veel zorg en toewijding zullen uitgeven en werken voor de eindredactie nauw samen met zijn familie en vertrouwelingen. Dat deze postume romans een eerbetoon mogen zijn aan de auteur en de man Luc Deflo.’

Herinneringsboekje

Luc Deflo, zelf afkomstig van Mechelen, droeg zijn Mechelse lezers een bijzonder warm hart toe. In Boekhandel Salvator en Standaard Boekhandel Mechelen, waar hij auteur aan huis was, ligt vanaf vandaag een herinneringsboekje, waarin de fans een korte boodschap kunnen achterlaten voor hun geliefde thrillerauteur. 

Levend speelgoed - Luc Deflo 
Naar het boek 
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies