Jacques & Lise vallen met Viktor twee maal in de prijzen in Frankfurt

11-10-2018

Op woensdagavond 10 oktober werden voor het derde jaar op rij de global illustration awards uitgereikt op de Frankfurter Buchmesse. Jacques & Lise, het koppel en creatief duo Jacques Maes en Lise Braekers uit Schaffen, ontvingen dit jaar twee awards voor hun recent verschenen prentenboek Viktor.

Jacques & Lise wonnen in 2016 al een gold award voor de cover van Oskar, maar vielen dit jaar maar liefst twee keer in de prijzen op de “Oscars van de illustratiewereld’. Op de Frankfurter Buchmesse werden ze op woensdagavond 10 oktober bekroond met een excellence award voor hun recent verschenen prentenboek Viktor in de categorie children's book illustration. In totaal werden er tien excellence awards uitgereikt. Aan het einde van de avond ontving het Limburgse duo ook, naar eigen zeggen totaal onverwacht, de overkoepelende Grand award voor Viktor.

Het prentenboek Viktor verscheen eind augustus en combineert een gedurfd verhaal dat nazindert met sfeervolle, poëtische prenten in hun gekende stijl. Het Limburgs duo wordt ook internationaal opgepikt sinds hun bekroning met de Global Illustration Award voor Oskar, een vertaling van Duif in Argentinië volgt in het najaar, en Jacques & Lise werken momenteel de affiche voor de Jeugdboekenmaand 2019 voor Iedereen Leest af.

OVER VIKTOR
Viktor is een trotse hobbyjager die er al een tijdje van droomt een cheeta te schieten. Wanneer hij daar eindelijk in slaagt en zijn mooie trofee als een zacht tapijtje onder zijn voeten heeft, krijgt hij plots spijt. De jager bedenkt een gewiekst plan in een poging zijn egoïstische daad recht te zetten, ook al zal hij daar heel wat voor moeten opofferen.

Naar het boek 
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies