7 redenen waarom je de reeks Vic Falls Missions nu wil lezen

22-01-2020

Kate Kriske, schrijverspseudoniem voor Kris Geluykens en Kathleen Stas, schreven al vier delen in hun reeks over de undercoveragenten van het Special Abilities Team of SPAT. Met Bloedgevaar is de tweede trilogie van Vic Falls Missions een feit. Wij geven je 7 redenen waarom je deze reeks bovenaan je leeslijst wil zetten. (Als je dat nog niet gedaan zou hebben.)

 

 

1. Hoofdpersonages die je nooit eerder hebt gelezen

Zonder te veel vrij te geven over de avonturen, kunnen we wel met de hand op het hart zeggen dat de insteek bijzonder origineel is. Een undercoverteam dat onder de radar van de inlichtingendiensten opereert – neen, we komen nog tot ons punt – bestaande uit jongeren met buitengewone begaafdheden. Dat mag je breed interpreteren.

2. Eindeloos veel verrassingen 

Boeken die rustig aan verder kabbelen rond één of twee hoofdpersonages, we kennen er genoeg. Hou je daarentegen van verschillende verhaallijnen, mooie spanningsbogen en een sterke plottwist of cliffhanger in jouw leesboek? Dan is Vic Falls Missions helemaal jouw reeks.

3. Een reis rond de wereld in vier boeken

De avonturen van het SPAT spelen zich af op de Schotse Highlands, in Zuid-Afrika, Italië, Australië en Borneo op zo’n manier dat het lijkt alsof je er zelf geweest bent. En zeg nu zelf, een reis rond de wereld aan €17,50 per deel – daar kan je toch niet voor sukkelen?

4. Everyone loves a good lovestory

De boeken bevatten spanning, humor, entertainment, exotische locaties en dat alles met de nodige aandacht voor innovatie en wetenschap. Maar Kate Kriske zijn uiteraard een vleugje romantiek niet vergeten. Denk Hermione, denk Ron en vergeet ze dan weer even want het is totaal anders.

5. Het is het uitgelezen moment

Vreselijk toch, je zit volledig in een verhaal, beleeft de actie met je hoofdpersonages van op de eerste rij en ineens … eindigt je boek met de aankondiging van het volgende deel. Wel, dàt probleem kan je alvast vermijden nu de trilogie afgerond in jouw boekhandel of bibliotheek te vinden is.

6. De boeken zijn er voor iedereen

Initieel mikt Kate Kriske met de reeks op een doelpubliek vanaf 12 jaar, maar de talloze reacties van lezers maakten al snel duidelijk dat hun doelgroep in de realiteit veel breder is. Jongeren genieten van de personages en hun spannende avonturen, maar ook volwassenen kunnen de boeken smaken.

7. De reacties liegen er niet om

Als je het – ondanks onze uitvoerige motivatie – toch niet van ons wilt aannemen, dan tot slot nog even dit. Het debuut, Het offer van de Baobab, werd meteen genomineerd voor de Kinder- & Jeugdjury Vlaanderen én wist die nominatie ook te verzilveren. Op de boekenbeurs zijn de boeken elk jaar een hit en nbd biblion tipte de reeks al als de nieuwe Alex Rider.

 

Vic Falls Missions: Het offer van de Baobab 
Vic Falls Missions: De Keizersillusie 
Vic Falls Missions: Slangenkoorts
Vic Falls Missions: Bloedgevaar

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies