5 prachtige kinderboeken over vriendschap

17-02-2017

Omdat pesten nog te vaak voorvalt in de klas, bundelen Vlaamse scholen en verenigingen elk jaar hun krachten tijdens de Week tegen Pesten. En om de schoonheid van vriendschap nog eens extra in de verf te zetten, lijsten wij graag de mooiste boeken over vriendschap op. Ontroerend, inspirerend en motiverend. Want zoals de hoofdpersonages van deze prachtige kinderboeken bewijzen: samen is veel leuker dan alleen!

1. VRIEND - gezocht - verloren - gevonden

Kikker en Dino worden de beste maatjes. Kikker is loyaal en hij vertrouwt Dino volledig, tot Dino de kans krijgt om populair te worden. Hij staat voor een moeilijke keuze en botst al snel tegen de grenzen van vriendschap, pesten en jezelf blijven. Wat is echte vriendschap en wie zijn je echte vrienden? Hoe kan je helemaal jezelf zijn bij een ander? Hoe kan je opboksen tegen het monster dat pesten heet?

2. Wiet Waterlanders en het Kolibri mysterie

De moeder van Ophelia doet opgravingen aan de rand van de stad Gandamme, waar een flink stuk van de oude stadsomwalling uit 1545 is blootgelegd. Bij toeval ontdekken Wiet Waterlanders en zijn vrienden Ophelia en Indigo een aantekenboek van de toenmalige bouwheer. In dat boek vinden ze het verslag van een ongeluk op de werf, met de dood van één van de arbeiders tot gevolg. Een overlijden dat er wel erg verdacht uit ziet.

3. Oskar

Oskar is een heel bijzondere speelgoeddino. Een kleine jongen kreeg hem ooit cadeau, sindsdien is Oskar zijn onafscheidelijke speelkameraad. Als de jongen zijn trouwe vriend plots kwijtraakt, blijft hij niet bij de pakken neerzitten maar trekt er onbevreesd op uit. Dit is de start van een fantasierijk avontuur waarin bergen worden verzet, zeeën worden doorkruist en twee vrienden het grote gevaar trotseren!

4. Het ei van Oom Trotter

Alexander groeit op onder het strenge, alziende oog van huishoudster Rosine. Zijn ouders ziet hij haast nooit. Die hebben het veel te druk. Alleen bij de vijver, midden in een stukje verwilderde tuin, komt hij tot rust. Op een dag duikt oom Trotter op in zijn rijdende museum, de enige juiste benaming voor zijn gammele karretje. Zijn bruisende en gekke invallen zetten Alexanders omgeving op stelten, maar Alexander zelf kikkert er helemaal van op. Wanneer oom Trotter onverwachts vertrekt, geeft hij Alexander een groot krokodillenei als afscheidscadeau. Nu beginnen de avonturen pas goed ...

5. (Gewoon) anders

Samuel is zestien en zwaar autistisch. Hij spreekt niet en vermijdt elke vorm van contact. Wanneer Rani zijn nieuwe buurmeisje wordt, verandert er echter iets.

 

 

 

 

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies