3x klaar voor de voetbalzomer

04-06-2018

Het WK voetbal start op 14 juni 2018 in Rusland, maar elke Belg wacht vol spanning op onze eerste speeldag tegen Panama op 18 juni. Met deze 3 boeken worden de jongsten in huis helemaal klaargestoomd voor het WK en voor een zomer vol voetbalgekte!

Groot weetjesboek over voetbal

In dit weetjesboek met duidelijke prenten, vrolijke informatieve spreads en belangrijke woordenschat wordt de basis van voetbal toegelicht:

  • van  buitenspel tot de rode kaart,
  • een duidelijk overzicht van de spelregels
  • de verschillende posities op het veld
  • de verschillende wereldwijde competities
  • en een korte beschrijving van  de meest legendarische spelers

Wij verwachten 15 juli te moeten terugvallen op pagina 82, waar de nodige terminologie te vinden is over Wereldkampioenen

Mijn opa is een Rode Duivel

De Kruisemse jeugdauteur Marc de Bel volgt de komende weken ongetwijfeld 

het WK op de voet. In zijn nieuwe boek staan voetbal en de Rode Duivels alvast centraal.

 Een opa-keeper steelt dankzij een bijzondere vondst van zijn kleindochter opnieuw de show. In die mate, dat hij een telefoontje krijgt van de trainer van de Rode Duivels. Het begin van een grappig verhaal. Bovendien begint het boekmet wat uitleg en terminologie. Handig voor wie minder vertrouwd is met het fantastische spelletje dat ‘voetbal’ heet.

Wist jij immers dat een schwalbegeen merk is van een Duits fluitjesbier, maar wel een fopduik in de hoop een onterechte strafschop te versieren? Wij hebben alleszins veel bijgeleerd.

De Katten van Kruisem

Zij die 25 jaar geleden hun hart verloren aan Joppe of Lana kunnen deze zomer hun jeugdliefde overdragen aan een nieuwe generatie jonge lezers. De zomerse klassieker van Marc de Bel, boordevol vlinderkriebels, vriendschap en voetbal is na jaren eindelijk weer verkrijgbaar. En niet in eender welke vorm, maar in de originele uitgave met het uitgesneden caravaanraampje. Niet toevallig, want in de liefde bestaat geen toeval.
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies