3 spannende bestemmingen voor 12 jaar en ouder

19-05-2017

Opgroeien, volwassen worden, eindelijk grote-mensen-dingen doen. Kleine spruiten dromen er vaak al van kleins af aan van. Ze kunnen niet wachten om zich in de grootste avonturen te storten: naar de middelbare school en uitgaan zoals grote broer of zus en autorijden zoals mama en papa. En voor je het weet staan zij dan eindelijk op het punt om met hun plechtige communie of lentefeest de eerste stappen richting volwassenheid te zetten. Dan geef je hen met plezier een wereld vol avontuur cadeau, voordat ze zich écht in die volwassenenwereld begeven.

Volwassen worden is een spannende reis waarin je naar jezelf op zoek gaat. In deze boeken voor lezers van 12 jaar of ouder, wordt dat thema telkens op een andere manier behandeld. Elk avontuur is buitengewoon meeslepend en neemt de lezer mee naar een unieke wereld vol uitzonderlijke gebeurtenissen.

Bestemming 1: Scribopolis, de stad waar iedereen van boeken houdt

Een stad waar iedereen houdt van lezen? Waar alle inwoners beroemde schrijvers zijn en de werelden uit boeken tot leven komen? Zo’n stad bestaat! Wanneer Odessa Scribopolis ontdekt, gaat ze op een boeiende reis doorheen wereldliteratuur. Ze gaat op zoek naar haar vader én naar zichzelf. Er volgt een spannend verhaal met een bonte stoet aan schrijvers, boekfiguren en mythologische wezens, vol eenhoorns en draken, samenzwering en verraad, humor en fantasie.

Fans van de reeks kunnen, na deel 1 (Het levende boek) en deel 2 (Het geheim van Lode A.), het avontuur verderzetten met deel 3: De val van Scribopolis. Er gaat een magische boekenwereld open waarin het hoofdpersonage, Odessa, Dracula moet induiken in een poging om Scribopolis, de stad van haar dromen, te redden.

Bestemming 2: het meest avontuurlijke bejaardentehuis ooit

Oscar Cook. 13 jaar oud. Woonplaats: een bejaardentehuis. Dat gebouw is volgens hem tot de nok gevuld met scheten en scheldwoorden, met kommer en kwel. De bejaarden kunnen enkel maar praten over het triestige weer, dat de winter hun reumatiek erger maakt en dat het mag ophouden met regenen. Drie uitzonderingen? Karel, Lise en Otto. Het echte avontuur begint wanneer een mysterieuze en gevaarlijke graaf voor heel wat opschudding zorgt in het tehuis en de vier een magisch verbond sluiten. In het eerste deel neemt Oscar Cook de lezer mee op een spannende zoektocht naar zijn familie en naar zichzelf. Origineel, emotioneel en met een flinke dosis humor.

Bestemming 3: een mysterieuze wereld vol emotie en tederheid

Guille is verlegen, glimlacht altijd, zit het liefst met zijn neus in de boeken en heeft veel fantasie. Wanneer hij op een dag verkondigt dat hij later Mary Poppins wilt worden trekt hij de aandacht van de schoolpsycholoog. De jongen draagt een mysterie met zich mee waarin de hoofdrol wordt gespeeld door een neerslachtige vader en een afwezige moeder. De opmerkzame schoolpsychologe is vastbesloten om de ontbrekende puzzelstukken op hun plaats te krijgen.

Mr. Poppins is een vertederende roman over een kleine jongen die groter is dan iedereen denkt. Een veelstemmig verhaal vol gevoelens, tederheid, veelzeggende stiltes, onuitgesproken woorden en met een indrukwekkende ontknoping. Het won de Catalaanse prijs voor jeugdliteratuur en de Spaanse prijs voor kinder- en YA-literatuur. 

 

Onze tips op een rijtje:

De kleine Odessa: de val van ScribopolisOscar CookMr. Poppins

De kleine Odessa III

Nu kopen

Oscar Cook

Nu kopen

Mr Poppins

Nu kopen

Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies