3 perfecte voorleesmomentjes

20-03-2017

Op 20 maart, World Storytelling Day, viert de wereld voorlezenVandaag is het de bedoeling om één dag lang zo veel mogelijk gezellige voorleesmomenten te creëren, en dat liefst in verschillende talen en op de meest uiteenlopende locaties. Wil jij vandaag ook je steentje bijdragen aan dit internationaal fenomeen? Wij geven alvast 3 tips voor het perfecte voorleesmoment!

 

1. In bad, tijdens het spelen met de zeepbellen

De jongen in de zeepbel

 

Op een dag blaast een klein verlegen jongetje een supergrote zeepbel. Hij duikt zonder aarzelen de bel in, en weg is hij. Zwevend over de wereld wordt hij wereldberoemd, en hij vindt het heerlijk. Maar dan begint het te stormen, en probeert een vogel zijn zeepbel uit te broeden… Is het dan toch niet zo leuk? Als hij plots iemand om hulp hoort roepen, moet hij beslissen of hij zijn veilige zeepbel zal verlaten. 

Een sprookje over je plaats zoeken en vinden, met illustraties van Stephanie Dehennin waar je naar kan blijven kijken.

Meer info

2. Tijdens het wachten op de ovenschotel

 

 

 

30 minuten wachten op die lasagne of ovengratin? Schakel de TV even uit en verdiep je samen in een sprookjesboek. De kans is groot dat je in dit boek een verhaaltje tegenkomt dat iemand ergens in Irak, Rusland, Tanzania of misschien wel in Alaska ook aan het voorlezen is vandaag.

Sla En toen zei de draak open en ontdek de wereld in 30 prachtige en originele sprookjesverhalen

Meer info

 

3. Voor het slapengaan

 

 

Waarom een bos geen ramen heeft zorgt voor een licht filosofisch voorleesmoment. De verrassende dierenverhalen zullen kinderen van 8 tot 108 jaar aanspreken. Je zal het voorlezen wel af en toe willen onderbreken om de illustraties van Joris Thys te bewonderen of met de droge humor van Korneel De Rynck te gniffelen.

Wat er juist zo grappig is aan het bijzonder behulpzame nijlpaard of de eikenhouten tafel in het bos zal je in deze verhalenbundel zelf moeten ontdekken.

Meer info

 
Alle nieuwsartikelen

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies