Nieuws

Mei plasticvrij, #youthforclimate, Eneco Clean Beach Cup, … De zorg om ons milieu houdt ons vandaag meer dan ooit wakker. Elke wereldburger zoekt naar manieren om een steentje bijdragen om de negatieve impact van onze levenswijze te beperken omdat we beseffen dat het inmiddels vijf na twaalf is. Maar hoe begin je daar best aan?

Met de Zero Waste Kalender kan je stap voor stap veranderingen maken en je ecologische voetafdruk verkleinen. In oktober in de winkels, maar je kan de kalender nu al reserveren. 

Lees meer

Voor het eerst wordt het verhaal van een kinderboek uitgebreider verteld in een online beluister- en downloadbare podcast.

Lees meer

De genomineerden voor de Kinder- en Jeugdjury van leesjaar 2019-2020 zijn bekend gemaakt. 4 boeken van Van Halewyck staan op de shortlist! Dit zijn ze.

Lees meer

Een storm van brullen en blaffen.

Het helpt niet als we de deur sluiten.

Nee.

Papa brult er dwars doorheen.

Of als we onder het bed gaan liggen.

Omdat mama met schoenen gooit.

Zo kwaad is ze.

Lees meer

Op zaterdagnamiddag 11 mei werden in het Zuiderpershuis in Antwerpen door Iedereen Leest de bekroningen bekendgemaakt in groep 5 en 6 van de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury. Gastheer van dienst was MNM presentator Tom De Cock. Wij zijn bijzonder trots dat we dit jaar wel drie keer in de prijzen vielen bij de fijnste boekenjury van het land.

Lees meer

Op dinsdagochtend 7 mei 2019 werd voor de negende keer de intussen felbegeerde titel van Strafste School uitgereikt. Tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow onthulde een fluisterende Tom De Cock dat Het Heilig Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo dit jaar de titel van Strafste School op haar naam mag zetten.

Lees meer

Tijdens de Jeugdboekenmaand van Iedereen Leest vieren we dit jaar vriendschap in al zijn vormen en hoedanigheden. Want over verre, dikke, gekke, digitale, bijzondere en nieuwe vrienden bestaan er talloze boeken. Daarnaast heeft het lezen van boeken een positief effect op je empathisch vermogen, en maken boeken je eigenlijk zelfs een betere vriend. Reden genoeg dus om kennis te maken met deze boekenvrienden voor lezers uit het basisonderwijs.

Lees meer

Tijdens de Jeugdboekenmaand van Iedereen Leest vieren we dit jaar vriendschap in al zijn vormen en hoedanigheden. Want over verre, dikke, gekke, digitale, bijzondere en nieuwe vrienden bestaan er talloze boeken. Daarnaast heeft het lezen van boeken een positief effect op je empathisch vermogen, en maken boeken je eigenlijk zelfs een betere vriend. Deze boekenvrienden voor oudere lezers staan alvast te popelen om je te leren kennen.

Lees meer

Op 21 februari verschijnt wereldwijd het boek Sodoma. Het geheim van het Vaticaan van Frédéric Martel. Sodoma vormt het verslag van een jarenlang onderzoek naar homoseksualiteit binnen de Katholieke Kerk.

Lees meer

Vandaag verschijnt de thriller Levend speelgoed van Luc Deflo (1958 – 2018). Deflo overleed in november 2018 ten gevolge van kanker. Voor zijn overlijden schreef hij nog vier thrillers, die postuum zullen verschijnen. Levend speelgoed is daarvan de eerste.

Lees meer

1-10 of 123


 

Copyright © 2018 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies