Nieuws

Jeugdschrijver Marc De Bel wil zwerfvuil voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. Daarom heeft hij een nieuw boek geschreven. In "De wraak van ridder Piepus" leert hij kinderen spelenderwijs hoe ze moeten omgaan met afval. Elk derde leerjaar in Vlaanderen krijgt een exemplaar van het boek voor in de klasbibliotheek!

Lees meer

Dokus woont met zijn tovenaarsfamilie, de familie Pokus, tussen de gewone mensen. Dokus is de enige die niet kan toveren. Hij vindt dat behoorlijk vervelend, maar blijft niet bij de pakken neerzitten. Hij probeert het toveren te compenseren door vindingrijk te zijn en technologie te gebruiken. Lees hier een fragment.

Lees meer

Vic Falls Missions speelt zich af in een wereld van undercoveroperaties waarin een geheim team van jongeren met bijzondere talenten opereert en waar ook leden met een beperking juist door hun bijzondere eigenschappen topspionnen kunnen zijn. 

Lees meer

Mannenmythes. Ze zijn er in alle vormen en maten. Maar hebben mannen met grote voeten ook echt een grote penis? En maak je minder kans op prostaatkanker als je maar vaak genoeg seks hebt? In Onder de gordel benoemt endocrinoloog Guy T’Sjoen de meest voorkomende klachten bij mannen van alle leeftijden en stelt hij oplossingen, alternatieven en tips voor om zo lang mogelijk seksueel gezond te blijven. Naast talloze weetjes en verhalen uit de praktijk, doorprikt hij ook enkele hardnekkige mannenmythes.

Lees meer

In 12 orgasmes gidst Ann Cuyvers je langs gekende en minder gekende orgasmes en geeft ze je allerlei tips and tricks om zelf mee aan de slag te gaan. Wij pikten er alvast één orgasme uit om de toon te zetten: het tepelorgasme. 

Lees meer

De Frutsels beleven allerlei avonturen, en dat komt op de eerste plaats door de onhoudbare frutseldrang van meneer Frutsel. Mevrouw Frutsel is maar wát trots op de frutseluitvindingen van haar man. Al zorgen die soms ook voor problemen… Lees hier een fragment.

Lees meer

Meisjes en wetenschap brengt hulde aan de prestaties van onverschrokken vrouwen die het pad hebben geëffend voor vrouwelijke ingenieurs, biologen, wiskundigen, dokters, astronauten, fysici en anderen. In dit fragment maken we kennis met programmeur Annie Easley. 

Lees meer

De jeugdboekenmaand van 2018 staat volledig in het teken van wetenschap en techniek. Wetenschap wordt tijdens deze maand beschouwd in de breedste zin van het woord. Daardoor verdienen ook algemene boeken die de nieuwsgierige lezer vragen doen stellen of op ontdekkingstocht sturen met een personage, een ereplaats tijdens dit jeugdboekenfeest. Ontdek onze tips!

Lees meer

Evi Renaux, de straffe vrouw achter Life on Sneakers en Plan B, vindt dat de quote “Going through things you’d never thought you’d go through will only take you places you never thought you’d get to” van Morgan Harper Nichols perfect bij Fille Folle past. In haar brief legt ze uit waarom.

Lees meer

Zelf de mooiste foto's maken met je smartphone? In haar boek De Phonetograaf laat Vicky Bogaert zien hoe je met je toestel de mooiste kiekjes kan maken. 

Lees meer

1-10 of 89


 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies