Nieuws

Met het vrienden- en complimentenboekje #Why I Like You wil Pelckmans uitgevers het welbevinden van kinderen en jongeren ondersteunen. De opbrengst gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds.

Lees meer

Deze zomer hoorde je elke maandagmiddag op Radio 2 Antwerpen een wijs weetje, geïnspireerd op Mag je haaien aaien?

Lees meer

Dit najaar brengt het internationaal bekroonde illustratorenduo Jacques & Lise hun oeuvre naar de kinderbibliotheek van De Krook in Gent met de creatieve expo Jacques & Lise – Verbeeld door twee.

Lees meer

Verrassing: Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is geen boek. Het is geen ordinaire postkaartenset en ook niet zomaar een kunstbox. Het is meer dan dat. Het is een cadeau... eentje dat blijft geven. Want vandaag is niks nog alledaags en dat weet Chrostin als geen ander.

Lees meer

Mei plasticvrij, #youthforclimate, Eneco Clean Beach Cup, … De zorg om ons milieu houdt ons vandaag meer dan ooit wakker. Elke wereldburger zoekt naar manieren om een steentje bijdragen om de negatieve impact van onze levenswijze te beperken omdat we beseffen dat het inmiddels vijf na twaalf is. Maar hoe begin je daar best aan?

Met de Zero Waste Kalender kan je stap voor stap veranderingen maken en je ecologische voetafdruk verkleinen. In oktober in de winkels, maar je kan de kalender nu al reserveren. 

Lees meer

Voor het eerst wordt het verhaal van een kinderboek uitgebreider verteld in een online beluister- en downloadbare podcast.

Lees meer

De genomineerden voor de Kinder- en Jeugdjury van leesjaar 2019-2020 zijn bekend gemaakt. 4 boeken van Van Halewyck staan op de shortlist! Dit zijn ze.

Lees meer

Een storm van brullen en blaffen.

Het helpt niet als we de deur sluiten.

Nee.

Papa brult er dwars doorheen.

Of als we onder het bed gaan liggen.

Omdat mama met schoenen gooit.

Zo kwaad is ze.

Lees meer

Op zaterdagnamiddag 11 mei werden in het Zuiderpershuis in Antwerpen door Iedereen Leest de bekroningen bekendgemaakt in groep 5 en 6 van de Vlaamse Kinder- & Jeugdjury. Gastheer van dienst was MNM presentator Tom De Cock. Wij zijn bijzonder trots dat we dit jaar wel drie keer in de prijzen vielen bij de fijnste boekenjury van het land.

Lees meer

Op dinsdagochtend 7 mei 2019 werd voor de negende keer de intussen felbegeerde titel van Strafste School uitgereikt. Tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow onthulde een fluisterende Tom De Cock dat Het Heilig Hartinstituut Heverlee en Kessel-Lo dit jaar de titel van Strafste School op haar naam mag zetten.

Lees meer

1-10 of 127


 

Copyright © 2019 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies