Nieuws

Een Jack-o'-lantern is een uitgeholde pompoen waaruit een eng gezicht is gesneden en het is de dag van vandaag dé Halloweendecoratie bij uitstek! Maak dit jaar van Halloween één groot trick or treat-feest door op tocht te gaan met jouw eigen gepimpte pompoenen. Hoe je dat doet, ontdek je hier.

Lees meer

Grooming, kinderlokken, is het bevriend worden en het uitbouwen van een emotionele relatie met een kind om vertrouwen op te bouwen en hem of haar vervolgens te misbruiken. Over dit delicate onderwerp schreven Tie Veldeman en Liesbeth Kennes het boek De spin en de vlieg, dat prachtig geïllustreerd werd door Naomi Christiaens. Dit is het verhaal van de auteurs, hun motivatie en inspiratie.

Lees meer

In september verscheen The Dollmaker of Krakow van R.M. Romero in Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dit weekend kan je dit bijzonder warm onthaalde verhaal dat beschreven wordt als een kruising tussen The boy in the striped pyjamas en Number the stars ook in jouw boekhandel vinden. Maak kennis met Karolina, de levende pop, op het moment dat ze terechtkomt in het atelier van de Poolse poppenmaker.

Lees meer

4 oktober staat wereldwijd in het teken van dieren. Om dat mee te vieren proberen we samen met jou te onthullen welk dier er in jouw kind schuilt. Wat?! Een dier in mijn kind?! Aan de hand van deze vijf kenmerken zal snel blijken dat er de meest ongewone dieren in de trekjes en gedragingen van jouw kind schuilen. 

Lees meer

In oktober lezen LeesBeesten Tante Tania en Annie De Pannie als LeesGevers voor bij Pleegzorg Oost-Vlaanderen. Op woensdag 18 oktober brengt deze organisatie pleegkinderen bij elkaar voor een gezellige VoorLeesVoorstelling. Maar vooraleer de LeesGevers daarheen gaan, hebben ze nog een kleine oproep voor hun volgers…

Lees meer

Bas Bonje Bolleboos is elf en moet gaan logeren bij een tante van wie hij nog nooit heeft gehoord. Tante Geola woont in een heel oud kasteel, Tot Slotte, in een heel klein dorpje waar niemand ooit naartoe wil. Lees hier alvast een fragment uit het nieuwe boek van Mark Tijsmans.

Lees meer

Catcalling, losjes vertaald "het nafluiten of –roepen en lastig vallen van vreemden met een flirterige of seksuele lading". Hoe ga je er mee om? Fille Folle geeft tips. 

Lees meer

Op 30 september 2017 worden De butlerknop van Pieter Aspe en Afscheid van een muze, een samenwerking tussen Pieter Aspe en Marec, feestelijk voorgesteld tijdens een exclusieve avond in La Brugeoise in Brugge.

Lees meer

Het online platform Fillefollemagazine.com bestaat 1 jaar en dat vieren we met een boek. Een heuse lifeguide die in tien hoofdstukken jonge vrouwen in de 21e eeuw het bos door de bomen weer doet zien, omdat opgroeien zo al moeilijk genoeg is.

Lees meer

Hoe je in het leven staat bepaalt hoe je met stress omgaat. Dit heeft een grote invloed op hoe je je voelt en hoe je eruitziet. Hoe meer je toegeeft aan gejaagdheid, hoe sneller je zult verouderen, zowel innerlijk (je organen) als uiterlijk (je huid). In dit artikel volgt wat inspiratie om op een andere manier naar het leven te kijken en meer rust en voldoening in je leven te brengen.

Lees meer

1-10 of 73


 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies