Nieuws

Op 20 maart, World Storytelling Day, viert de wereld voorlezen. Vandaag is het de bedoeling om één dag lang zo veel mogelijk gezellige voorleesmomenten te creëren, en dat liefst in verschillende talen en op de meest uiteenlopende locaties. Wil jij vandaag ook je steentje bijdragen aan dit internationaal fenomeen? Wij geven alvast 3 tips voor het perfecte voorleesmoment!

Lees meer

Sportman is niet alleen het verhaal van de sportjournalist, maar ook van de mens Ruben Van Gucht.

Lees meer

Doe jij ook nog steeds volop mee met Dagen zonder vlees? Probeer dan zeker deze 'Green Hell' burger uit De beste burgers. Laat het smaken! 

Lees meer
10-03-2017

Ik ben Oscar Cook

Ik ben Oscar Cook. Mijn leventje, het is nooit normaal geweest. Nu al zeker niet meer. Ik woon in een bejaardenhuis, het Kraaiennest. Belachelijk, dat dacht ik aanvankelijk ook, maar er veranderde veel, heel veel. En dat op mijn leeftijd: dertien. Over leeftijd gesproken: mijn vrienden Karel, Otto en Lise zijn vierentachtig. Niet samen, maar elk apart.

Lees meer

"Ik koop mijn fruit en groenten liefst op de lokale markt om de hoek. De sfeer opsnuiven, een beetje sjacheren voor de beste prijs, vaak thuiskomen met iets wat ik nog niet ken ... en bijna altijd groenten met heel veel loof. Niet weggooien, want in deze vegetarische gratin draait het net om bladgroenten." - Jennifer Schleber

Lees meer

Op dinsdagavond 28 februari werd Marie, codenaam Jeanne van Marc de Bel voorgesteld aan het grote publiek in een goed gevulde zaal in Kazerne Dossin te Mechelen. Meer dan 100 mensen woonden de voorstelling bij.

Lees meer

Tante Tania en Annie De Pannie zijn naast LeesBeesten ook LeesGevers. In die hoedanigheid brengt dit vrolijke voorleesduo interactieve voorleesmomenten naar locaties waar kinderen minder makkelijk toegang hebben tot boeken en waar voorlezen minder vanzelfsprekend is. Zo gaan zij als LeesGevers voorlezen bij kinderen in ziekenhuizen, internaten, instellingen, ... en dat allemaal volledig gratis.

Lees meer

Op 1 maart 2017 ging de jeugdboekenmaand van start. De jeugdboekenmaand is in de eerste plaats een periode waarbinnen kinder- en jeugdboeken (terecht) bijzondere aandacht krijgen. Lezen, en er zo vroeg mogelijk aan beginnen, brengt immers veel voordelen met zich mee. De boeken die je leest als kind vormen je en reiken een kader aan waarbinnen je de wereld leert kennen en begrijpen – het zijn ook vaak die boeken die je nooit vergeet.

Lees meer

Omdat pesten nog te vaak voorvalt in de klas, bundelen Vlaamse scholen en verenigingen elk jaar hun krachten tijdens de Week tegen Pesten. En om de schoonheid van vriendschap nog eens extra in de verf te zetten, lijsten wij graag de mooiste boeken over vriendschap op.

Lees meer

Valentijn staat voor de deur en dat betekent dat we nu al kunnen beginnen zwijmelen. Nog geen idee wat je die dag met je geliefde wil doen? Deze boeken zorgen gegarandeerd voor kriebels in je buik!

Lees meer

1-10 of 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies