Nieuws

Pelckmans uitgevers, uitgeefgroep van educatieve en algemene boeken, herschikt zijn merkenportefeuille bij de algemene boeken. De verschillende bestaande merken Polis, Van Halewyck, Pelckmans Pro en Abimo, houden op te bestaan en alle publicaties komen vanaf 1 juli 2020 allemaal onder één sterk merk ‘Pelckmans uitgevers’ terecht. Dit zorgt voor focus in het bedrijf en herkenbaarheid bij externen, niet in het minst bij de lezers. Publiceren vanuit één overkoepelend merk zal het uitgeefhuis toelaten zich klaar te maken voor een toekomst waarin informeren, inspireren en levenslang leren belangrijker dan ooit zullen worden. Voor de educatieve tak zal dat o.a. betekenen dat er verder wordt ingezet op nieuwe educatieve lesmethodes en Pelckmans Portaal, het online platform, waarop in deze tijden van afstandsleren en preteaching sterk is ingezet om zowel de leerling als de leerkracht maximaal te ondersteunen.

Lees meer

Thuis blijven. Dat is de duidelijke richtlijn van de overheid. Maar hoe doe je dat?

Lees meer

Het nieuwe boek van de Vic Falls Missions: Bloedgevaar werd goed onthaald.Hoog tijd om eens op te sommen waarom jij deze trilogie zo snel mogelijk op je leeslijst moet zetten!

Lees meer

Voorlezen aan je (klein)kind heeft alleen maar voordelen: het zorgt voor een intiem moment, het stimuleert de taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie. Hoog tijd om deze pluspunten nog eens extra in de verf te zetten, vinden Pelckmans uitgevers en Sleepworld. Daarom lanceren ze tijdens de Voorleesweek het unieke voorleesplatform Er was eenzzz. Het platform, dat kinderverhalen en handige voorleestips aanbiedt, wil (groot)ouders motiveren om in dit digitaal tijdperk weer tijd te maken voor een knus voorleesmoment. Ook lifestylemagazine Libelle zet zich mee achter het mooie initiatief.

Lees meer

Met het vrienden- en complimentenboekje #Why I Like You wil Pelckmans uitgevers het welbevinden van kinderen en jongeren ondersteunen. De opbrengst gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds.

Lees meer

Deze zomer hoorde je elke maandagmiddag op Radio 2 Antwerpen een wijs weetje, geïnspireerd op Mag je haaien aaien?

Lees meer

Dit najaar brengt het internationaal bekroonde illustratorenduo Jacques & Lise hun oeuvre naar de kinderbibliotheek van De Krook in Gent met de creatieve expo Jacques & Lise – Verbeeld door twee.

Lees meer

Voor het eerst wordt het verhaal van een kinderboek uitgebreider verteld in een online beluister- en downloadbare podcast.

Lees meer

De genomineerden voor de Kinder- en Jeugdjury van leesjaar 2019-2020 zijn bekend gemaakt. 4 boeken van Van Halewyck staan op de shortlist! Dit zijn ze.

Lees meer

Een storm van brullen en blaffen.

Het helpt niet als we de deur sluiten.

Nee.

Papa brult er dwars doorheen.

Of als we onder het bed gaan liggen.

Omdat mama met schoenen gooit.

Zo kwaad is ze.

Lees meer

1-10 of 129


 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies