Nieuws

Het nieuwe boek van de Vic Falls Missions: Bloedgevaar werd goed onthaald.Hoog tijd om eens op te sommen waarom jij deze trilogie zo snel mogelijk op je leeslijst moet zetten!

Lees meer

Voorlezen aan je (klein)kind heeft alleen maar voordelen: het zorgt voor een intiem moment, het stimuleert de taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie. Hoog tijd om deze pluspunten nog eens extra in de verf te zetten, vinden Pelckmans uitgevers en Sleepworld. Daarom lanceren ze tijdens de Voorleesweek het unieke voorleesplatform Er was eenzzz. Het platform, dat kinderverhalen en handige voorleestips aanbiedt, wil (groot)ouders motiveren om in dit digitaal tijdperk weer tijd te maken voor een knus voorleesmoment. Ook lifestylemagazine Libelle zet zich mee achter het mooie initiatief.

Lees meer

Met het vrienden- en complimentenboekje #Why I Like You wil Pelckmans uitgevers het welbevinden van kinderen en jongeren ondersteunen. De opbrengst gaat integraal naar het Rode Neuzen Fonds.

Lees meer

Deze zomer hoorde je elke maandagmiddag op Radio 2 Antwerpen een wijs weetje, geïnspireerd op Mag je haaien aaien?

Lees meer

Dit najaar brengt het internationaal bekroonde illustratorenduo Jacques & Lise hun oeuvre naar de kinderbibliotheek van De Krook in Gent met de creatieve expo Jacques & Lise – Verbeeld door twee.

Lees meer

Verrassing: Sluwe vissen dragen leuke hoedjes is geen boek. Het is geen ordinaire postkaartenset en ook niet zomaar een kunstbox. Het is meer dan dat. Het is een cadeau... eentje dat blijft geven. Want vandaag is niks nog alledaags en dat weet Chrostin als geen ander.

Lees meer

Mei plasticvrij, #youthforclimate, Eneco Clean Beach Cup, … De zorg om ons milieu houdt ons vandaag meer dan ooit wakker. Elke wereldburger zoekt naar manieren om een steentje bijdragen om de negatieve impact van onze levenswijze te beperken omdat we beseffen dat het inmiddels vijf na twaalf is. Maar hoe begin je daar best aan?

Met de Zero Waste Kalender kan je stap voor stap veranderingen maken en je ecologische voetafdruk verkleinen. In oktober in de winkels, maar je kan de kalender nu al reserveren. 

Lees meer

Voor het eerst wordt het verhaal van een kinderboek uitgebreider verteld in een online beluister- en downloadbare podcast.

Lees meer

De genomineerden voor de Kinder- en Jeugdjury van leesjaar 2019-2020 zijn bekend gemaakt. 4 boeken van Van Halewyck staan op de shortlist! Dit zijn ze.

Lees meer

Een storm van brullen en blaffen.

Het helpt niet als we de deur sluiten.

Nee.

Papa brult er dwars doorheen.

Of als we onder het bed gaan liggen.

Omdat mama met schoenen gooit.

Zo kwaad is ze.

Lees meer

1-10 of 129


 

Copyright © 2019 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies