Nieuws

Tijdens de Jeugdboekenmaand van Iedereen Leest vieren we dit jaar vriendschap in al zijn vormen en hoedanigheden. Want over verre, dikke, gekke, digitale, bijzondere en nieuwe vrienden bestaan er talloze boeken. Daarnaast heeft het lezen van boeken een positief effect op je empathisch vermogen, en maken boeken je eigenlijk zelfs een betere vriend. Reden genoeg dus om kennis te maken met deze boekenvrienden voor lezers uit het basisonderwijs.

Lees meer

Tijdens de Jeugdboekenmaand van Iedereen Leest vieren we dit jaar vriendschap in al zijn vormen en hoedanigheden. Want over verre, dikke, gekke, digitale, bijzondere en nieuwe vrienden bestaan er talloze boeken. Daarnaast heeft het lezen van boeken een positief effect op je empathisch vermogen, en maken boeken je eigenlijk zelfs een betere vriend. Deze boekenvrienden voor oudere lezers staan alvast te popelen om je te leren kennen.

Lees meer

Op 21 februari verschijnt wereldwijd het boek Sodoma. Het geheim van het Vaticaan van Frédéric Martel. Sodoma vormt het verslag van een jarenlang onderzoek naar homoseksualiteit binnen de Katholieke Kerk.

Lees meer

Vandaag verschijnt de thriller Levend speelgoed van Luc Deflo (1958 – 2018). Deflo overleed in november 2018 ten gevolge van kanker. Voor zijn overlijden schreef hij nog vier thrillers, die postuum zullen verschijnen. Levend speelgoed is daarvan de eerste.

Lees meer

Schaap gaat op zoek naar geld. Véééééél geld om precies te zijn. Daarvoor vraagt hij raad aan de rode hond, de prijsduif, de geldwolf, het spaarvarken en het luipaard… Maar heeft schaap wel geld nodig om gelukkig te zijn?

Lees meer

Elk jaar kiezen thrillerlezers via het platform vrouwenthrillers.nl de Beste Nederlandse VrouwenThriller. De longlist bestaat uit de best beoordeelde thrillers van het afgelopen jaar.

Lees meer

Een correcte opvoeding van een hond begint bij een goed begrip van hoe het dier in elkaar zit. Mijn hond en ik helpt kinderen in toegankelijke taal begrijpen hoe honden de wereld ruiken, zien en horen en hoe ze met ons en elkaar praten. 

Lees meer

Terwijl jij deze bladzijde leest, is ergens in het Amazonewoud een jaguar op jacht, wemelt een koraalrif van leven en rijdt een New Yorkse fietskoerier rond met een bagel in zijn hand. Ontdek de volledige inleiding van Rachel's nieuwe boek!

Lees meer

Dag Sinterklaasje, hallo kerstperiode! Eind deze maand kruipen we weer gezellig rond de dennenboom, eten we ons collectief een kleine maagzweer (met dank aan de porties van tante Magda) en wisselen we naar goede gewoonte geschenken uit. Omdat het niet elk jaar sokken of parfum hoeven te zijn: 12 cadeaus waar je gegarandeerd mee scoort.

Lees meer

Op maandagavond 26 november is Vlaams misdaadauteur Luc Deflo in het AZ Sint-Maarten in Mechelen overleden. Hij werd 60 jaar.

Lees meer

1-10 of 117


 

Copyright © 2018 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies