Huurlingen geheim agenten en diplomaten e-book

Ludo De Witte
E-book
ISBN 978-94-6131-360-7
Huurlingen geheim agenten en diplomaten e-book Ludo De Witte
E-book
ISBN 978-94-6131-360-7
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Congo, 24 november 1964: honderden Belgische paracommando’s worden gedropt boven Stanleystad en Paulis, waar rebellen een onbekend aantal blanken gijzelen. In de grootste humanitaire reddingsoperatie ooit worden ongeveer 2000 mensen bevrijd, voornamelijk Belgen. Een week later paraderen diezelfde militairen triomfantelijk door Brussel, onder het oog van duizenden uitzinnige Belgen. Achter dit succesverhaal gaan echter gebeurtenissen schuil die voor de donkerste bladzijden van de Congolese geschiedenis zorgen. De bevrijdingsoperatie gaat hand in hand met een bloederige operatie over de weg, waarbij regeringstroepen tienduizenden Congolezen brutaal vermoorden. Elk verzet tegen het prowesterse regime in de hoofdstad wordt genadeloos verpletterd.

De ontwrichting van de economie, de chaos in rebellengebied en de bloeddorstige repressie van regeringstroepen hebben de bevolking platgeslagen. Het land is rijp voor een autocratisch bewind en in 1965 grijpt generaal Mobutu de macht, met steun van de CIA en onder applaus van de Belgische regering. Zij bereiken eindelijk hun doel: een stabiel neokoloniaal regime aan de macht helpen, met Mobutu als zaakwaarnemer van de westerse belangen. Pas in 1997 zal de dinosaurus, oud en ziek, zijn leeggeroofde land ontvluchten.

Huurlingen, geheim agenten en diplomaten is de neerslag van onderzoek in Belgische, Britse, Amerikaanse en Congolese archieven en getuigenissen van de gebeurtenissen die Congo tot aan de rand van de afgrond brachten.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Ludo De Witte
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-360-7
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum2 jan. 1
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies