Hormonen onder controle

Guy T'Sjoen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6131-981-4
Hormonen onder controle Guy T'Sjoen
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6131-981-4
€ 19,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 18 sep. 2020

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Waarom zijn hormonen altijd een beetje uit balans? Wat heeft testosteron met cholesterol te maken? Is die te traag werkende schildklier een verklaring voor overgewicht? Wat zegt de wetenschap over luie bijnieren? En waarom is osteoporose meestal een hormonale aandoening? 

Dat vertelt topdokter Guy T'Sjoen in Hormonen onder controle, een boek dat over veel meer gaat dan over bronstige pubers of de overbelichte man-vrouwverschillen. 

Guy T'Sjoen is diensthoofd endocrinologie van het UZ Gent en bekend van het Vier-programma Topdokters. In Hormonen onder controle gidst hij de lezer door een wirwar aan hormonen en wat ze betekenen. Want hormonen doen veel meer dan je zou denken. Ze beïnvloeden je hele lichaam en geest.

Op die manier gaat Hormonen onder controle over meer dan hormonen. Het is een boek over ons en hoe we in elkaar zitten, maar ook over de ziekten van deze tijd, zoals diabetes of obesitas, en hoe we ertegen kunnen vechten. Je komt te weten waarom endocrinologen willen dat je je af en toe eens niet insmeert tegen de zon, waarom onnodig hormonale supplementen nemen gevaarlijk is en wat er mis is met sommige populaire dieetboeken.

Net als in zijn vorige werk Onder de gordel schetst Guy T'Sjoen complexloos en zonder taboes het wel en wee van je hormonenhuishouding. Zodat niemand ooit nog ongefundeerd moet zeggen: 'Ik heb weer last van mijn hormonen.'

Over de auteur

Over de auteur

Prof. dr. Guy T'Sjoen is endocrinoloog en hoogleraar aan UGent, en heeft als missie het doorbreken van medische taboes en het doorprikken van pseudowetenschap.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Guy T'Sjoen
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-981-4
Cover typePaperback met flappen
Formaat14 x 21,5
Aantal pagina's200
Geplande publicatiedatum18 sep. 2020
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies