Graag zien Monique Van den Abbeel
ISBN 978-94-6131-432-1
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Je zou ook eens moeten binnenspringen, thuis bij Monique Van den Abbeel. Als ze de deur openmaakt, word je tegelijk begroet door de hond en twee levendige peuters die ze opvangt in crisissituaties. Zelf weet ze ook maar al te goed wat het is om als kind af en toe alleen op de wereld te staan. Binnen krijg je een zuinig knikje van Robin, haar puberzoon van veertien. In de woonkamer staan foto’s van Monique op de surfplank, tijdens de tangoles, op het podium tijdens een theatervoorstelling …

Pas aan de manier waarop ze koffie inschenkt – met een vinger in het kopje – merk je dat er ‘iets’ met haar is. Monique kan niet zien. Maar dat beschouwt ze zelf niet als een beperking, de anderen soms helaas wel. Ze studeerde, liep stage, zat uren op de trein om werk te zoeken en besliste zelfs om haar zoon alleen op te voeden: haar levensverhaal is een aanstekelijke boodschap van een passionele vrouw die het woord ‘opgeven’ niet kent. ‘Alleen in de liefde ben ik stekeblind’, zegt ze. Maar wie niet?

Over de auteur

Over de auteur

Monique Van den Abbeel (1976, Brugge) is geboren met de oogaandoening congenitaal glaucoom. Van haar vierde tot haar negentiende zat ze op internaat, waar ze aangepast onderwijs volgde. Op haar 24ste werd Monique onverwacht mama. Het was altijd haar droom om theater te maken of in de media te werken. Ze kon aan de slag als polyvalent medewerker bij de VRT en werd gevraagd voor enkele theaterprojecten over integratie. Op dit moment maakt Monique werk van haar volgende droom: pleegouder worden.
Details

Extra informatie

Auteur(s) Monique Van den Abbeel
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6131-432-1
Gewicht 329g
Cover type Nee
Formaat 14,5 x 21,5
Aantal pagina's 160
Publicatiedatum 21 jan. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies