Fiscaal absurdisme in België

Victor Dauginet
Paperback
ISBN 978-94-6131-879-4
Fiscaal absurdisme in België Victor Dauginet
Paperback
ISBN 978-94-6131-879-4
€ 22,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Het Belgische belastingsysteem is een van de ingewikkeldste en duurste ter wereld. Geen wonder dat ontsnappen aan de fiscus al snel een nationale sport werd, die ook over de grens in Luxemburg en in andere belastingparadijzen met veel enthousiasme werd beoefend. Couponnetjestreinen, btw-carrousels, ingenieuze witwaspraktijken en als fiscale optimalisatie vermomde belastingfraude… De Belg blijkt zeer inventief wanneer hij de schatkist te slim af wil zijn. Om die mazen in het net te dichten, bedacht de politiek talloze lapmiddelen, die hun doel al te vaak voorbij schoten en de belastingdruk op de verkeerde schouders deed terechtkomen.

Topjurist Victor Dauginet, fervent voorvechter van fiscale amnestie, begon zijn carrière als btw-ambtenaar en beëindigde die als fiscaal advocaat. Vanuit die bevoorrechte positie maakte hij het kat- en muisspel tussen de fiscus en de belastingplichtige dagelijks mee. In Fiscaal absurdisme in België vertelt hij hoe onze belastingen ontstonden, evolueerden en gaandeweg ontspoorden. Zijn verhaal is gelardeerd met pijnlijke maar ook vaak grappige anekdotes uit zijn meer dan veertig jaar ervaring als topfiscalist.

Over de auteur

Over de auteur

VICTOR DAUGINET is een milde intellectueel die een wiskundige geest combineert met een voorliefde voor literatuur. Hij was 17 jaar ambtenaar bij de Bijzondere Belastings Inspectie (BBI), werd er erehoofdinspecteur en ontpopte zich daarna tot topjurist op het vlak van fiscale kwesties.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Victor Dauginet
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-879-4
Cover typePaperback
Formaat14 x 21,5
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum4 jun. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies