Den Troep e-boek Lina Nasser, Jan Vleugels
E-book
ISBN 978-94-6131-256-3
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Een Vigneron, bleukes en boefers, de muur doen, ballen rapen … Wie jonger is dan veertig kent deze begrippen allicht alleen uit verhalen van vaders, nonkels of grootvaders. Maar bij wie wat ouder is, roepen ze meteen straffe verhalen en – al dan niet leuke – herinneringen op aan hun tijd bij het leger. Tot 1995 kende België immers de verplichte legerdienst en werden alle mannen opgeroepen om ‘hun tijd te gaan doen’.

Den Troep blikt terug op een tijdperk van vijftig jaar waarin bijna twee miljoen mannen van alle rangen, standen en opleidingsniveaus, jongens uit alle streken van het land, uit de stad of van het platteland, elkaar in vredestijd tegenkwamen in het leger. Ze leerden er vrijheid, discipline en kameraadschap kennen. Ze dronken er hun eerste pinten, kregen de smaak van de liefde te pakken en maakten vrienden voor het leven.

Den Troep laat aan de hand van grappige anekdotes, straffe stoten maar ook ontroerende verhalen miliciens aan het woord over een onvergetelijke periode uit hun leven

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan Vleugels, Lina Nasser
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-256-3
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum11 apr. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies