De wereldwijde oorlog tegen vrouwen

S. Lloyd-Roberts
Paperback
ISBN 978-94-6131-568-7
De wereldwijde oorlog tegen vrouwen S. Lloyd-Roberts
Paperback
ISBN 978-94-6131-568-7
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 aug. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘God is duidelijk geen feminist’, noteert Sue Lloyd-Roberts koel in de openingspagina’s van haar journalistieke opus magnum, De wereldwijde oorlog tegen vrouwen. Ze baseerde het op meer dan dertig jaar ervaring als televisieverslaggever voor de BBC. Haar werk, vaak undercover, waarin oorlog en mensenrechten een belangrijke plaats innamen, bracht haar van Rusland en China naar Birma, van Zimbabwe, Egypte en Bosnië naar het Midden- Oosten, van India en Pakistan naar Latijns-Amerika.

Gaandeweg groeide het besef dat veel van het onrecht uit haar reportages te maken had met vrouwen. Hoe is het mogelijk, zo vroeg ze zich af, dat vrouwen, die meer dan de helft van de wereldbevolking uitmaken, in de 21ste eeuw nog altijd campagne moeten voeren voor een eerlijke en menselijke behandeling?

In De wereldwijde oorlog tegen vrouwen neemt Lloyd-Roberts de lezer mee op reportage, van de besnijdenis van jonge meisjes in Gambia tot de grootmoeders van de Argentijnse Plaza de Mayo, van ’s werelds grootste openluchtgevangenis voor vrouwen (Saoedi-Arabië) tot de vrouwenhandel in Oost-Europa, van het ergste land om een vrouw te zijn (India) tot het huiselijke geweld in ‘ontwikkelde’ landen, van verkrachting als oorlogswapen in Bosnië, Birma en Afrika tot de salarisongelijkheid in de westerse wereld. Zo brengt zij even zuiver als overtuigend in kaart hoe vrouwen er wereldwijd voorstaan. Een onthutsend tijdsbeeld, en journalistiek van grote klasse.

Details

Extra informatie

Auteur(s)S. Lloyd-Roberts
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-568-7
Cover typePaperback
Formaat13,5 x 21,5
Aantal pagina's304
Publicatiedatum3 aug. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies