De 200 rijkste belgen e-book Ludwig Verduyn
E-book
ISBN 978-94-6131-109-2
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

'Familievermogens zijn zoals vulkanen,' zei ooit een bankier, 'vroeg of laat ontploffen ze.' In het jaar 2000 verscheen De 200 rijkste Belgen van Ludwig Verduyn. Op dat moment op zijn minst een controversiële oefening die in de haute finance van ons land uiterst onvriendelijk onthaald werd. Maar, the times, they are a-changin': zelfs alom gerespecteerde bladen en kranten wagen zich nu voorzichtig aan dezelfde oefening.

De 200 rijkste Belgen is geen oefening in financieel voyeurisme, wel een poging om de dynamiek van het familiale kapitaal in België in kaart te brengen. 'Gegevens over het familiebezit kunnen ons veel leren over de vernieuwing van het economische apparaat', schreef professor Jef Vuchelen in zijn voorwoord in 2000. Nu, twaalf jaar later, is het tijd om de proef op de som te nemen. Wie verdween uit de felbegeerde ranking, wie slaagde erin zich in de top te nestelen? Welke machtsverschuivingen tekenen zich af? Wie mislukt en wie slaagt? Hoe dynamisch zijn de Belgische families in de globaliserende wereld? Hebben ze de financiële crisis van de laatste jaren aan den lijve ondervonden? Hoe spelen ze in op die nieuwe context? Hoe is het voorbije decennium het weefsel van familiale netwerken veranderd?

De 200 rijkste Belgen is een verrassend en verhelderend boek dat op de leestafel thuishoort van iedereen die wil begrijpen in welke wereld wij leven.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Ludwig Verduyn
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-109-2
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum5 apr. 2016
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies