Afscheid in schoonheid (e-book) Thijs Delrue
E-book
ISBN 978-94-6131-244-0
€ 9,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Discreet, sober, maar stijlvol. Zo kwijt een begrafenisondernemer zich van zijn taak. Omringd door verdriet, begeleidt hij – empathisch en nuchter tegelijk – de nabestaanden, vanaf het overlijden tot op de koffietafel en soms nog later.

Het is niet iedereen gegeven om dagelijks met dood en rouw geconfronteerd te worden, laat staan om er je broodwinning van te maken. De begrafenisondernemers in dit boek spreken niet zelden van een roeping. Al hebben ze die meestal geërfd van hun vader of grootvader, want zij zaaiden in de eerste helft van de vorige eeuw de kiemen van het Vlaamse uitvaartwezen. In die pioniersjaren waren ze in de eerste plaats nog schrijnwerkers, die zo snel mogelijk een kist op maat in elkaar moesten timmeren. Intussen maken ze de kisten niet meer zelf, maar is de service alsmaar gegroeid.

Begrafenisondernemers uit heel Vlaanderen en Brussel ontsluieren in Afscheid in schoonheid trots het mysterie dat vaak nog rond hun beroep hangt. Met authentieke anekdotes over vroeger en nu schetsen ze niet alleen de evolutie van hun job, maar laten ze ook in hun hoofd en hart kijken. Want achter het professionalisme schuilen mensen van vlees en bloed, die de ernst van hun werkdomein temperen met de nodige dosis humor. Afscheid in schoonheid is een eerbetoon aan misschien wel het meest intrigerende van alle beroepen.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Thijs Delrue
IllustratorNee
ISBN978-94-6131-244-0
Cover typeE-book
FormaatNee
Aantal pagina'sNee
Publicatiedatum21 feb. 2017
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Van Halewyck maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies